Društvo

Sredinom 2017. sve niške klinike za decu na jednom mestu

Paralelno sa završnim radovima na izgradnji novog Kliničkog centra u Nišu, koji uskoro počinje da se oprema najmodernijim uređajima i opremom, pored dečije interne i hirurško-ortopedske klinike gradi se, sredinom 2017. godine biće završena, i Dečja onkološko-hematološka klinika.

Ovaj objekat gradi Klinički centar zajedno sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, NURDOR-om i Ministarstvom zdravlja Srbije, tako da će na jednom prostoru biti sve dečje klinike.

NURODR završio prvu fazu gradnje u Nišu

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR svečano je obeležilo završetak radova na prvoj fazi izgradne novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Vrednost prve faze gradnje iznosila je 25 miliona dinara. Urađeni su grubi građevinski radovi i postavljen je krov.

„Mi smo se skupili u Oficirskom domu u Nišu  da bi proglasili da je sagrađena novo dečje hemato-onkološko odeljenje. U kratkom vremenskom roku smo uspeli da uradimo dobru stvar. Krenuli smo pionirski, sa puno entuzijazma i eto došli do kraja prve faze gradnje. Zahvalni smo ljudima koji su učestovali u raznim humanitarnim akcijama kako bi prikupili novac za izgradnju nove klinike. Očekujemo da će na proleće objekat biti spreman za drugu fazu radova i da svi radovi budu gotovi najkasnije do kraja 2017. godine“, kaže Svetlana Mraković iz NURDOR-a.

Svečanost u Oficirskom domu u nišu povodom završetka prve faze gradnje

Na postojećem odeljenju hemato-onkološke klinike se leči oko 20 dece, a sa novim objektom proširiće se kapaciteti koji će pružiti mnogo bolje uslove za lečenje i prijem pacijenata, ambulatno lečenje i rad medicinskog osoblja, kaže direktorka Klinike za dečje interne bolesti KC Niš, Gordana Kostić.

„Novo odeljenje će se prostirati na dve etaže. Stacionarni deo biće opremljen sa sedam jednokrevetnih soba i jednom dvokrevetnom. Svaka soba će imati zasebno kupatilo i krevet za roditelja pratioca čime će se postići neophodni standardi koji ne postoje ni na jednom drugom odeljenju pedijatrijske hemato-onkologije u Srbiji“, kaže Todor Mančić iz NURDOR-a.

NURODR aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta odnosno za unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove.
Za te radove potrebno je 50 miliona dinara, ali je već prikupljeno 20 miliona. Nedostaje još 30 miliona dinara.


„Ministarstvo zdravlja je za prvu fazu izgradnje obezbedio 5 miliona dinara, a podržaće i drugu fazu sa isto toliko novca“
, rekao je na svečanosti u Nišu, državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

Direktor KC Niš, Zoran Radovanović kaže da če za novo odeljenje hemato-onkološke klinike imati dovoljno lekara.

„Niški klinički centar već ima dovoljno specijalizovanih kadrova koji će, kao i što sada rade na postojećim klinikama, ubuduće raditi na novom odeljenju hemato-onkološke klinike“, istako je Radovanović.

U NURODR-u podsećaju da svi koji žele da pomognu realizaciji ovog projekta od nacionalnog značaja da već danas mogu da pošalju svoju donaciju slanjem SMS-a na broj 1150 za sve tri mreže ili da uplate željeni iznos na tekući račun udruženja sa svrhom uplate: za novo odeljenje u Nišu.

Broj dinarskog računa je 170-30010715002-76,

a za uplate iz inostranstva: SWIFT BIC: BACXRSBG, IBAN: RS35170003001071532092 kod Unicredit Banke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com