Društvo

Srećno mališa! Trogodišnji Stefan danas putuje u Štutgart

Za lečenje trogodišnjeg Stefana Miladinovića prikupljeno je 57 hiljada evra i on danas, zajedno sa roditeljima, odlazi u Štutgart  u specijalizovanu ustanovu za lečenje sarkoma kod dece. Evo kako se njegova mama Ljudmila zahvalila pred odlazak na ovaj put.

“Dragi prijatelji, Stefan i mi  putujemo u Štutgart.

Očekuje nas druga operacija i nastavak lečenja. Odlazak u referentnu, specijalizovanu ustanovu za lečenje sarkoma kod dece u Evropi (klinika Olgahospital) za nas je put vere u izlečenje deteta.

Zahvaljujuci vama, dragi građani Srbije i celog sveta, sakupili smo novac za operaciju, koja košta oko 57.000 evra.

Novca za zračenje nemamo, očekujemo od Budžetskog fonda Ministarstva zdravlja da plati taj deo lečenja.

Duboku zahvalnost izražavamo prijateljima, rodbini, kolegama, pojedincima, privatnim firmama, javnim preduzećima, vrtićima, školama, fakultetima, zdravstvenim i kulturnim ustanovama, umetnicima, slikarima iz cele Srbije, Vojsci Srbije, medijima, na pomoći i podršci tokom Stefanovog lečenja na odeljenju Dečje hematoonkologije KC u Nišu.

Naravno, najveću zahvalnost na stručnom lečenju dugujemo lekarima i sestrama, koji su u najtežim trenucima Stefanove bolesti danonoćno bili tu, uz Stefana i nas, od novembra prošle godine do danas.

HVALA, DOBRI LJUDI, DA STE NAM ŽIVI I ZDRAVI I DA NAM SE STEFAN VRATI OPORAVLJEN I ZDRAV!!! Da budemo opet ovako nasmejani! ”

Stefan Miladinović se bori sa opakom bolešću od novembra prošle godine. Do sada su održana dva humaniratna koncerta, a novac od prodatih ulaznica uplaćen je za njegovo lečenje.

Hrabri dečak je završio sa osmim ciklusom hemioterapije uz pomoć koje se tumor dodatno smanjio čime su se ispunili uslovi za operaciju. Sada mu predstoji druga operacija, kojom bi trebalo da se tumor potpuno odstrani iz tela. Kako bi se Stefanovo stanje znatno poboljšalo, neophodno je da se ta intervencija obavi u inostranstvu.
Stefan Miladinović boluje od rabdomiosarkoma, koja je izuzetno retka vrsta malignog tumora mekih tkiva kod dece (obole četvoro od milion rođenih)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com