Društvo

Srećno! “eIgralište” kreće sa radom

Tri studenta i  jedan maturant, mladi su programeri iz Niša, koji su osmislili edukativnu igricu eIgralište – koje zvanično počinje “sa radom” u petak 17. februara. “eIgralište” je projekat čija je osnova popularna igrica Minecraft koju na Balkanu igra veliki broj dece svih uzrasta.

Aleksandar Gligorijević, Jovan Manić, Marko Ilić i Mladen Đurić bili su najbolji na konkursu „Superste“ za realizaciju projekata kojima se doprinosi razvoju zajednice.

“Svaka  ova igra je interaktivna tako da podstiče decu da ponavljanjem nivoa pamte svoje greške i na taj način uče. Server je dostupan u bilo kom trenutku preko igrice i interneta, a pružiće mogućnost rešavanja problema dosade i učenja u isto vreme”, kažu Nišlije koje su i napravile ovu platformu.

Njih četvorica upoznali su se na festivalu „Nauk nije bauk“ tada se rodila i prva ideja, koja bi trebalo da živi duži niz godina.

Napravićemo platformu koja će poslužiti i za kreiranje igrica ne samo za predmet istorija, već da nastavnici i profesori mogu sammi da prave po svojim merilima igru kakva odgovara njihovim đacima”, kaže Aleksandar Gligorijević za Niške Vesti.

eIgralište ima zadatak da deci olakša učenje, a teško i naporno gradivo pretvori u zabavnu igru. Takav pristup daj bolje rezultate kažu stručnjaci koji se bave mladima.

“Moćiće da se izaberu srpski spomenici, I kroz igru sazna mnogo više, ali I proveri znanje. Za sada su tu samo pojmovi vezani za istoriju, ali mi uveliko radimo na jedinstvenom rešenju”, kaže maturant Gimnazije “Svetozar Marković”.

Za sada postoje samo oni pozitivni komentari.

“Svakodnevno se na našoj Facebook stranici Edukativno igralište javljaju niški profesori i nastavnici koji se interesuju kako sve funkcioniše, to je dokaz da smo uradili pravu stvar”, završava Gligorijević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com