Sport

SPORTSKI VIKEND: Tri utakmice u Nišu, tri u gostima

Sportski vikend za niške klubove počinje sutra, kada će na programu biti utakmice futsala, košarke, rukometa i vaterpola. U nedelju će snage odmeriti niške rukometašice.

Prvi kreće KMF Radnički 2010. Oni će prvu utakmicu Treće futsal lige – Istok u sezoni 2017/18 odigrati protiv ekipe Miners iz Majdanpeka. Nišlije su se nakon prošlogodišnjeg osnivanja ekspesno plasirale u viši rang takmičenja, odakle će napadati Prvu ligu. Ovaj meč u sali OŠ “Mika Antić” počinje u subotu u 15 časova.


3. kolo Superlige

Za vikend će igrati i niški Železničar… Oni će derbi 3.kola Superlige odigrati sa ekipom Metaloplastike u Šapcu, u subotu sa početkom u 18:30 časova. Za ovaj meč obezbeđen je direktan prenos putem linka na portalu sportuzivo.tv.

“Nema šta, sastaju se ekipe, koje će, uz beogradske klubove, “večite” rivale i Obilić, biti najozbiljniji konkurenti za prve četiri pozicije. Kod nas postoji veliko zadovoljstvo načinom na koji smo otvorili sezonu, ali da bismo postali ono što želimo neophodan je kontinuitet dobrih igara. Naš cilj je da ostanemo neporaženi”, kaže Josif Petković, trener niških rukometaša koji će zbog sitnih povreda nekolicine igrača sastav odrediti neposredno pred put u Šabac.


  1. kolo Regionalne A2 lige

Vaterpolisti Naisa svoju takmičarsku sezonu počinju gostovanjem u Novom Sadu, ekipi Vojvodine. Utakmica je na programu u subotu sa početkom u 19 časova, a iz kluba su uoči ovog meča najavili pre svega veliku borbu, kao i da na ovo gostovanje neće otputovati sa “belom zastavom”.

“Idemo na megdan ekipi koja je ozbiljan kandidat za ulazak u A1 ligu. Vojvodina ima jasne ambicije i sigurno je da će pokušati da osvoji sve moguće trofeje u ovoj sezoni. Mi ćemo ovu utakmicu odigrati bez opterećenja i imperativa, idemo tamo da pokažemo šta znamo i koliko smo radili. Zadovoljan sam uslovima u klubu i pripremnim periodom iza nas.”, ističe trener Vasilevski, koji neće moći da računa na povređenog Šilja, Živića i Stevanovića.

Njemu će u predstojećoj sezoni na raspolaganju biti 25 igrača.


1. kolo Druge lige

Svoju utakmicu sutra igra i KK Konstantin, koji će se od ove sezone takmičiti u Drugoj ligi Srbije. Niški klub je poslednji put u ovom rangu igrao u sezoni 2011/12. kada je obezbedio mesto u KLS, a pet godina kasnije prinuđen je da se vrati na neku vrstu novog početka. Zbog sajma automobila u hali Čair, Konstantin će svoju utakmicu protiv užičke Slobode odigrati u sali OŠ „Dušan Radović“, a utakmica se igra u subotu od 20:30h.

“Krećemo, pa kako bude… Činjenica je, nismo se baš pojačali i sigurno je da nam dosta toga fali u ekipi, mišićne mase i iskustva pre svega, ali verujem da ćemo, kako sezona bude odmicala, pronaći neki naš modus igre. U svakom slučaju, bilo kakve prognoze su nezahvalne, jer teško je reći šta u ovom trenutku možemo, ali sigurno je da se ni u jednom cilju, ni u jednom meču, ne možemo nazvati favoritima.” izjavio je trener Marko Cvetković uoči početka nove sezone.


3. kolo ženske Superlige

U nedelju je na programu ženski rukomet. Nakon odlične partije i ubedljive pobede nad vicešampionom države, ekipom Bekamenta u Nišu (28:19), rukometašice Naise idu na megdan Junioru gde će pokušati da nastave niz utakmica bez poraza.

Početak utakmice u Beogradu zakazan je za 15 časova.


2. kolo Prve futsal lige

Po završetku, nadamo se, uspešnog vikenda za naše sportiste, Nišlije očekuje još jedna utakmica koja je na programu u ponedeljak. Ljubitelji malog fudbala moći će da u hali “Čair” pogledaju duel između Kalče i Internationala iz Novog Sada.

Nišlije su tekuću sezonu počele remijem u Smederevu protiv istoimene ekipe (3:3) a u ponedeljak će na domaćem terenu pokušati da zabeleže prvu pobedu pred svojom publikom. Utakmica počinje u 18 časova.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com