Sport

SPORTSKI VIKEND: Proradio i “Kalča”; “Konstantin” hvata zalet!

Proteklog vikenda srpski rukomet je dobio novog lidera na tabeli koji dolazi iz Niša, a odbojkaši su prekinuli svoju seriju. Pobede su počeli da ređaju i niški košarkaši, a prvoligaši u futsalu takođe se bude.

 


6. kolo Prve futsal lige 

Nakon tri remija i dva poraza, Kalča je konačno zabeležio prvi trijumf u prvenstvu. Iako su gosti iz Blaca poslednjih 5 minuta odigrali sa golmanom-igračem to im nije bilo dovoljno da budu ravnopravni protivnik izuzetno motivisanim Nišlijama.

Tek nakon 8 minuta igre viđen je prvi gol u režiji iskusnog Miloša Zlatkovića koji je doveo domaćina do vođstva. Tri minuta kasnije Vuletić donosi rezultatski egal, ali se Kalča koliko toliko “obezbedio” i golom Milana Maksimovića otišao pri vođstvu od 2:1 na kratak odmor.

U drugom poluvremenu Mladen Stojadinović donosi novo vođstvo Nišlijama sjajnim lobom sa pola terena, a Ćirković nije stigao da se vrati i barem pokuša da sačuva svoju mrežu. Igrao se 27.minut a rezultat je na 4:1 povisio Mladen Stojanović.

Mnogobrojne šanse da makar ublaži tada već očigledan poraz svog tima nije iskoristio Savović, pa se Maksimović po drugi put upisuje u strelce dva minuta pre kraja meča, i postavlja konačnih 5:1 za domaće!

Kalča je na 9.mestu na tabeli Prve lige sa osvojenih 6 bodova u isto toliko odigranih mečeva. U narednom kolu gostovaće ekipi RB-Radio 014 u Valjevu.


5. kolo Druge lige Srbije

Košarkaši Konstantina su se nakon nešto lošijeg starta ligaškog takmičenja konačno “probudili” i zabeležili drugu pobedu u nizu. Nakon prošlonedeljnog trijumfa nad Kolubarom na domaćem terenu, Nišlije su slavile i na gostovanju KK Akademiku u Srbobranu.

Dominantnom igrom u drugoj deonici meča uspeli su da nadmudre domaćina i odnesu bodove u Niš. Konačnim rezultatom 80:78, po četvrtinama 13:18/10:14/25:21/32:25 upisali su 7 bodova na svom kontu, ali zbog nešto lošije koš razlike zauzimaju tek 11. poziciju, uz isti broj bodova kao ekipe u rasponu od 8. do 10. mesta.

U narednom kolu dočekaće ekipu Mladosti iz Smederevske Palanke.


5.kolo Prve lige Srbije

Košarkašice niškog Studenta poražene su u 5. kolu Prve ženske lige od ekipe Bora. Uz 19:17/13:19/17:14/15:11 po četvrtinama domaće su upisale pobedu od 64:61 u ukupnom skoru, i pored toga što su se naše košarkašice pokazale kao nimalo naivan rival. Novu priliku za osvajanje bodova imaće u utakmici protiv Beočina koju dočekuju na 4.poziciji tabele sa 8 osvojenih bodova.


6. kolo Superlige Srbije

Rukometaši Železničara u pobedničkom ritmu dočekuju derbi sa dojučerašnjim liderom Crvenom zvezdom, nakon trijumfa nad ekipom Mokre Gore (39:25). Ovom pobedom obezbedili su lidersku poziciju na tabeli Superlige.

 

 


7.kolo Superlige Srbije

Rukometašice Naise savladale su ekipu Voždovca iz Beograda rezultatom 32:31 (17:17) na domaćem terenu. U redovima Nišlijki golgeterski su se istakle Suzana Miličić sa 10 i Anastazija Đoković sa 8 golova.

Naisa je sada na 2. poziciji tabele sa bodom manje od Medicinara i isto toliko više od Bekamenta, s obzirom da su oba konkurenta odigrala nerešeno u ovom kolu. Naredno kolo će odigrati sa ekipom Bora a pre toga ih očekuje epizoda u evropskom Čelendž kupu.


4. kolo Superlige Srbije

Odbojkaši “Niša” poraženi su na domaćem terenu od ekipe Vojvodine sa 3:0 (po setovima 25:21/25:18/30:28) i time nazadovali na tabeli. Gosti su bili prejaki za naše odbojkaše koji su najjači otpor pružili tek u poslednjem setu, a greške prilikom serviranja koštale su ih poraza.

U sledećem kolu, niški superligaš putuje u Ljig, gde ih očekuje duel sa Spartakom.


16.kolo Superlige Srbije

Fudbaleri Radničkog nastavili su negativni niz porazom od Crvene zvezde na domaćem terenu.

Nišlije nisu bile dostojan protivnik vicešampionu države, što su po završetku meča i same priznale, a dovoljno o tome svedoči i krajnji rezultat od 0:4.

 

 


4. kolo Regionalne A2 lige

VK Nais je odigrao nerešeno sa ekipom kotorskog Katara u Budvi, a kranji rezultat meča 4.kola glasio je 8:8. Nišlije su napredovale do 5. pozicije na tabeli sa četiri osvojena boda.

Nais će u sredu 8. novembra dočekati TENT u okviru 1/16 finala Kupa Srbije. Meč na Čairu počinje u 20 časova.

Nakon toga ih očekuje i ligaška utakmica protiv ekipe Zadra, u subotu 11.novembra na Čairskom bazenu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com