Sport

Sportske igre mladih i u Nišu

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije po treći put je u Nišu i zaista je zadovoljstvo družiti se sa decom koja su zavolela igre širom Srbije, pa i ovde u Nišu, kazala je Ivana Ignjatović, predsednik Dunav osiguranja Sportske igre mladih Srbije na svečanom otvaranju igara na sportskim terenima OŠ “Dušan Radović”.

Deca Niša takmičiće se u stonom tenisu, tenisu, igri između dve vatre, basketu tri na tri. Najbolji među njima u ženskoj i muškoj konkurenciji, plasiraće se za državno takmičenje, a najbolji sa nacionalnog odlaze za Split gde se održava međunarodno takmičenje.

Sportske igre se održavaju u 35 gradova Srbije.

“Obzirom da su na snazi mere Vlade Srbije sva takmičenja se održavaju na otvorenom prostoru i insistiramo na  fizičkoj distanci između dece. Imamo i dezobarijere i maske i sredstva za dezinfekciju, jer je jedan od naših zadataka da edukujemo decu da moramo da nastavimo dalje da živimo i radimo i sa koronom. Trudili smo se da ispoštujemo sve propisane mere”, istakla je Jovanović.

Foto: V. P.

Sportske igre mladih i ove godine su okupile decu različitog uzrasta koja će se takmičiti u stonom tenisu, šahu, igri između dve vatre, malom fudbalu za dečake i devojčice, basketu tri na tri, tenisu.

Interesovanje dece za ovaj sportski spektakl je veliki o čemu svedoči i broj dece na sportskim terenima  OŠ  “Dušan Radović”.

“Drago nam je da deca celog grada mogu da koriste naše terene jer su oni za decu i mlade sportiste i napravljeni”, kazao je Božidar Stošić, direktor OŠ “Dušan Radović”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com