Sport

Sportska proteza Nemanji Tadiću od Grada

Nemanju Tadića, najboljeg srpskog plivača u kategoriji osoba sa invaliditetom, avgusta meseca očekuje evropsko prvenstvo u Berlinu. Konkurencija je jaka, a Nemanja je optimista da će i ovog puta u naš grad doneti medalju. Ipak, da bi učestvovao na evropskom prvenstvu, ali i da bi postigao bolje rezultate neophodna mu je sportska proteza.

“Ta proteza je jako bitna jer su sam zalet i odraz mnogo bolji uz pomoć proteze. Ja sam normu skočio bez nje, ali ona generalno poboljšava performanse kod čoveka kome nedostaje jedan ekstremitet”, objašnjava Tadić.

Kako ona nije ni malo jeftina Grad će pomoći Nemanji i obezbediće mu sportsku protezu.

“Pratimo njegov rad na kojim god takmičenjima da je bio. I same kvalifikacije za evropsko prvenstvo su velika stvar za naš grad. Zato će mu Gradsko veće izaći u susret i obezbediti protezu, kako bi mu bilo lakše da na evropskom prvenstvu postigne uspeh”, istakao je gradski većnik Branislav Kačar.

Tadić je i bez proteze skočio više od norme, a sa protezom sigurno će njegov rezultat biti bolji. Na kvalifikacijama je skočio 1,50 metara, a norma je 1,40.

Evropsko prvenstvo se održava od 21. do 26. avgusta u Berlinu. Nemanja Tadić je u planu selektora Đukića za to takmičenje. Konkurencija je jaka, ali se Nemanja iskreno nada da će se u Niš vratiti sa medaljom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com