Društvo

Spomen-ploča dr Miodragu Laziću biće otkrivena sutra, na dan njegove smrti

U prostoru Urgentnog centra niškog Univerzitetskog kliničkog centra u sredu će biti otkrivena spomen ploča postavljena u čast pokojnog dr Miodraga Lazića Laze, ratnog hirurga, dugogodišnjeg direktora Urgentnog centra, koji se pre godinu dana, obavljajući svoju profesionalnu dužnost zarazio i preminuo od posledica zarazne bolesti Kovid-19.

Otkrivanju spomen ploče prisustvovaće i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U Nišu će poštu doktoru Lazi u sredu odati i 120 veterana iz Republike Srpske, mnoge od njih je upravo lečio doktor Miodrag Lazić.

Oni će ujedno u Nišu biti vakcinisani protiv koronavirusa, što je, na inicijativu Udruženja penzionisanih pripadnika vojske i vojnih veterana Srbije, omogućilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Srbije.

Dr Miodrag Lazić, preminuo je prošle godine od posledica koronavirusa u 64. godini života. Bio je direktor Urgentnog centra Kliničkog centra u Nišu. Dr Lazić bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Кrajini od 1991. i 1992. godine i Republici Srpskoj od1992. do 1996. godine. Vreme koje je proveo na ratištu opisao je u autobigrafskom delu “Dnevnik ratnog hirurga”.

Patrijarh srpski Pavle odlikovao ga je ordenom Svetog Save. Vladika niški Arsenije doktora Lazića je posthumno odlikovao najznačajnijim odlikovanjem Eparhije niške, ordenom Svetog Romana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com