Društvo

Spavaćice za naše mame

Za Nišlijku Vladanu Stojanović slobodno može da se kaže da je žena od akcije. Pošto je prikupila preko 2.000 benkica za tek rođene bebe i to donirala Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra u Nišu, odlučila je da “obuče” i njihove mame. Već je pokrenula akciju prikupljanja spavićaca za mame koja će trajati do marta, a porodlištu će ih donirati na Dan žena. Akciji su se pridruažile mnoge mame i mlade žene koje tek to treba da postanu iz Niša, ali paketi stižu i iz drugih gradova u Srbiji.

 

 

“Na ideju da prikupim i spavaćice sa porodilje došla sam kada sam pokrenula akciju “Obucimo novi život” tokom koje sam prikupljala benkice za novorođene bebe. Akciju “Spavaćice za naše mamice” pokrenula sam pre mesec dana, a pomažu mi još tri mame. To je osnovna potreba trudnica i porodilja i to je nešto što bi trebalo da poseduje svako porodilište u Srbiji u velikom broju, da u svakom trenutku bude dostupno jednoj majci koja se porodila pre par sati i donela na svet jedan novi život”, kaže Vladana.

Za kratko vreme Vladana je prikupila 50 spavaćica, a posebno je raduje to što su sve nove.

“Kada sam na fejbuku objavila da krećem sa ovom akcijom javilo mi se preko 30 mama koje će donirati po nekoliko spavaćica pa se najiskrenije nadam da će i ova akcija biti uspešna kao i ona sa benkicama. Očekujem da se jave i društveno odgovorne firme koje će da pomognu jer spavaćice odlaze u prave ruke”, kaže Vladana.

Akcija je krenula iz Niša, ali Vladana poziva sve majke u Srbiji da se priključe i da ne stanu  dok svako porodilište u Srbiji ne dobije spavaćice za majke.

“Mame to zaslužuju jer nam radjanjem novih života obogaćuju zemlju, produžavaju loze i čuvaju, hrane i neguju svojim rukama budućnost Srbije”, dodaje Vladana.

Ako svako od nas donira makar i jednu spavaćicu, opet će naše majke šetati hodnicima ginekologije sa osmehom, a ne da idu sagnutih glava sa stidom jer im se vidi deo golog tela zbog pocepane spavaćice, objavila je Vladana svojoj fejbuk strani pozivajući sve mame da joj se pridruže.

“Ajmo armijo, da još jednom pokažemo da smo sila najjača na svetu!”, napisala je Vladana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com