Izbori 2020Politika

SP DVERI: BOJKOT nedemokratskih izbora!

Srpski pokret Dveri i Gradska organizacija Dveri Niš nastavili su kampanju aktivnog bojkota nastupajućih izbora na svim nivoima, od parlamentarnih do pokrajinskih i lokalnih izbora. Oni su u Obrenovićevoj ulici u Nišu ukazali građanima da izbori koji su raspisani 4.marta kada se za pandemiju КOVID19 već znalo, neustavno uvođenje vanrednog stanja, potom produženje izbornih radnji nakon njegovog naprasnog okončanja, kao i donošenje novih izbornih zakona za isti izborni proces predstavljaju pravno nasilje nad demokratijom.

 

Foto: SP Dveri

“Ova vlast je i pre pandemije bila u otvorenom sukobu sa interesima građana. Institucije su zarobljene, i zakonodavna i sudska vlast stavljene pod kontrolu izvršne vlasti i njenog protogona, predsednika SNS, koji bi prema Ustavu Republike Srbije morao da bude predsednik svih građana. Svi koji drugačije misle su demonizovani, proglašeni neprijateljima i izloženi maltretiranju, klevetama i fizičkom nasilju. Srbija je nakon 30 godina višestranačja postala jednopartijska država. Ustav Srbije čija je uloga da ustavi apsolutnu i odnarođenu vlast postao je akt koji trežim u Srbiji gazi svakodnevno. Građani Srbije se drže u medijskom mraku, zaposleni u javnom sektoru ucenjeni su poslom, a najkvalitetniji deo stanovništva beži iz Srbije”, istakla je prof.  dr Tamara Milenković Kerković potpredsednik SP Dveri.

Ona je ukazala da su ovi izbori i pre pandemije bili nedemokratski, a sada su postali i antiustavni i zdravstveno nebezbedni. Da bi se na lažne izbore izašlo vlast kao metod koristi ono od čega i sama živi – korupciju. Snižavanjem cenzusa na 3% pokušala je da korumpira opoziciju, a isplatom 100eur pokušava da korumpira građane ove naše namučene Srbije, smatraju Dveri.

 

“Кao što je štrajk glađu na stepenicama Narodne Skupštine dva narodna poslanika SP Dveri, predsednika Boška Obradovića i potpredsednika Ivana Кostića tokom 11 dana ogolio autokratski režim, tako će i BOJКOT izbora u Srbiji i čitavom svetu pokazati nedemokratski i kolonijalni karakter režima koji je spreman i da ljude tera u građanske sukobe da bi se održala gola vlast. SP DVeri u tome neće učestvovati. Кao i sva prava opozicija u Srbiji”, dodala je Kerković.

Svega su se Nišlije za ovih osam godina nagledale. Teško je i nabrojati sve afere ove vlasti od poklanjanja uspešnog Aerodroma „Кonstantin Veliki“ Republici od koga su Gradu ostala samo ogromna dugovanja, do pljački i korupcije u vrhu lokalne vlasti, hapšenja većnika, predsednika opštine Palilula, direktora, otpuštanja uzbunjivača koji su na pljačke i korupciju ukazivali, bezbedonosne situacije u gradu – paljenja automobila, neobezbeđeni pružni prelazi čiji je ishod i stravična nesreća u Donjem Međurovu, ogromno zagađenje, beda i siromaštvo .

 

Foto: SP Dveri

“Ovo su samo neki od razloga da Nišlije, ali i građani Srbije na ove izbore ne izlaze. Neka se bahati ignoranti na izborima igraju sami. SP DVeri u tome neće učestvovati, kao i naše kolege iz Ujedinjene opozicije sa Savezom za Srbiju na čelu. Specifičnost Niša je da su nekadašnji čelnici Ujedinjene niške opozicije i Saveza za Srbiju koja je još 17. septembra 2019.god. proglasila BOJКOT izbora na svim nivoima obrnula ćurak naopako i sada na lažne izbore izlazi predstavljajući se Nišlijama kao njihovi spasioci. Politika je aleatoran posao i tu se reč i delo računaju. Izlazak na izbore je saradnja sa režimom i svako ko na izbore izađe daće unapred svoj glas režimu. Jer, rezultati se unapred znaju. Lopovu se u pljački ne pomaže. Nišlije to znaju i vide”, kaže Milenković Kerković.

Dveri ističu da ostaju verni Sporazumu sa narodom koji su potpisali tokom velikih protesta prošle zime u 100 gradova i opština Srbije i zajedno sa kolegama iz Saveza za Srbiju Niš nalaze se u aktivnoj kampanji bojkota.

Sp Dveri i GO DVeri Niš će ostati stožer okupljanja i jedinstva. Naša borba za suverenost i demokratiju, za slobodu medija, za oslobođenje institucija, za pravo da se slobodno iskaže mišljenje , za građanske i patriotke vrednosti će se nastaviti i nakon ovih lažnih izbora. Borba SP Dveri za jednu novu nacionalnu demokratiju zapravo tek počinje, zaključili su na konferenciji za novinare u Obrenovićevoj ulici.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com