DruštvoVirus Korona

Gradonačelnica Niša se zalaže da prorade makar bašte ugostiteljskih objekata

Epidemiološka situacija u Nišu je i dalje veoma nepovoljna, ali je gradonačelnica Niša Štaba za vanredne situacije Dragana Sotirovski rekla novinarima da će se na sledećoj sednici Kriznog štaba zalagati da makar bašte ugostiteljskih objekata počnu sa radom.

Posle zasedanja republičkog a onda i gradskog štaba za vanredne situacije znaće se da li će bar početi da rade letnje bašte u Nišu.

Komandant Gradskog kriznog štaba, gradonačelnica Dragana Sotirovski je istakla da će se zalagati za to, ali da će se u Nišu ujedno pojačati kontrola poštovanja epidemioloških mera.

Zbog toga je Grad Niš tražio dozvolu za zapošljavanje još nekoliko komunalnih milicionara.

“Imali smo prilike tokom vikenda da vidimo koliko su nam parkovi bili puni, i ako vi imate situaciju da ugostiteljski objekti dostavljaju hranu, prodaju kafu koja se nosi i pije na klupama i parkovima, onda ne vidim svrhu zbog čega kafići ne rade.  Ili ćemo kao grad da kažnjavamo maksimalno, a da pustimo ljude da rade, pa će onda ko radi korektno da radi, a onaj ko ne poštuje plaćaće kazne. Svaki dan njihovog nerada im nanosi dosta štete, pa onda dođu kod nas i traže pomoć”, rekla je Sotirovski.

Turističke agencije su tražile po 150.000 dinara pomoć. U Nišu ima 40 agencija, to je veliki novac.

“Mi ne možemo da gledamo u druge manje gradove koji su im na taj način pomogli. Oni su birali agencije. Ako pomažemo, ili ćemo pomoći svima, ili nikome.  Pronalazimo sve mogućnosti da pomognemo ugostiteljima, ali i hotelijerima. Da im omogućimo da makar određena dugovanja koja imaju prolongiraju”, kazala je Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Baš je strog ovaj naš Komandant KŠ, naredila mužu da pređe na plandovanje u Poštansku štedionicu – briga o ljudima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com