Društvo

Sotirovski povodom incidenta u “Ambasadoru”: Nasilje ne sme da baci senku na tradiciju festivala

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski oglasila se povodom incidenta koji se dogodio u hotelu “Ambasador” kada je glumac Dragan Bjelorglić u ranim jutarnjim satima nasrnuo na režisera Predraga Antonijevića.

“Nasilje ne sme da baci senku na tradiciju „Filmskih susreta“, na festival posvećen glumcu i glumačkoj umetnosti zbog nepromišljenog ponašanja pojedinca. Niš i niška publika to ne zaslužuju. Malo je reći osuđujemo, građani, ta verna publika koja više od pola veka puni Letnju pozornicu i Tvrđavu i raduje se festivalu i glumcima, zaslužuju reč kajanja, ako ne i izvinjenja”.

“Gnev pomrači ono umetničko, pa i najbolje obrazovanje, potire svaki uspeh. Cenimo umetnost, osuđujemo ono što je neljudsko. Vreme festivala posvećenog glumcu nije vreme za politizaciju, nije mesto za politička nadgovaranja, nadmudrivanja i naklapanja – u dane festivala Niš je samo prestonica glumačke umetnosti”, kazala je Sotirovski.

Hotel „Ambasador“ je kultno mesto postalo zahvaljujući glumcima, ne samo Liz Tejlor i Ričardu Bartonu, već ponajviše velikanima jugoslovenskog i srpskog glumišta. To mesto zaslužuje poklonjenje i poštovanje, a ne nasilje i incident.

“Neka festival do svog ovogodišnjeg kraja zadrži svoj sjaj, neka nagrade, po oceni žirija, pripadnu najboljima. Neka nadležni organi rade svoj posao bez pritisaka i u skladu sa zakonom koji je jednak za sve” kaže Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com