Sport

Sofija je obećala zlatnu medalju i lavovski se izborila za nju

Drugo kolo Alpe adria trophy koje je održano u Beogradu 7. i 8. decembra, slobodno se može reći, proteklo je u znaku mlade niške klizačice Sofije Rodić koja je ovog puta na ledu, prema rečima njenog oca Petra Rodića, napravila pravo čudo. Ova mlada klizačica je osvojila zlato! Medalja je još sjajnija i dragocenija jer je konkurencija bila izizetno jaka.

“Sofija je za ovu medalju lavovski izborila i dugo polse njenog prolaska kroz cilj nismo mogli da shvatimo kako je veliki uspeh napravila”, oduševaljeno kaže Petar Rodić.

Desetogodišnja klizačica iz Niša koja se takmiči u brzom klizanju uspela je da stigne prva na cilj u izuzetno jakoj konkurenciji.

“Takmičenje je okupilo je takmicare iz 8 zemalja. Kategorija u kojoj je Sofija nastupala bilo je 19 takmičara iz Rumunije, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Srbije”, nabraja Petar Rodić.  “Sofija nije važila za favorite”, skromno dodaje otac ove “zlatne niške klizačice”, “Ali svaki njen trening, svaki uloženi trud, odricanja, dao je rezultat koji je i za nas roditelje bio iznenadjujći. Očekivali smo četvrto, eventualno treće mesto, ali Sofija nas je uverila da ona sa svojih 10 godina ima toliku zrelost i veru u sebe da je sama rekla da osvaja zlato i to je i uradila”, kaže Sofijin otac Petar Rodić.

Predhodni period je za Sofiju bio izuzetno težak, jer je bila na tri međunarodna takmičenja koja imaju evropski karater. Na svakom od ovih takmičenja borila se u izuzetno teškoj konkurenciji sa takmičarima koji treniraju u mnogo boljim uslovima od nje. Pre takmičenja u Beogradu, takmičila se u Debrecinu, Spisska Nova Ves, Budimpešti i na svakom od ovih takmičenja je bila u borbi za medalju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com