DruštvoServisne

Sneg u gradu usporio saobraćaj, lokalni putevi neprohodni

Sneg u Nišu pada više od 24 sata skoro bez prestanka. Zimska služba čisti ulice sa 12 vozila koja su neprestano na terenu. U gradu je prohodno, ali su lokalni putevi neprohodni kaže šef zimske službe Sveta Manić.

“Bačeno je 70 tona soli i više od 3 tone Kalcijum-hlorida. Jutros je bilo skraćenja gradskih linija prema Njegoševoj i Durmitorskoj. Održavamo prvi i drugi stepen prioriteta. Preporučujem da Nišlije koriste javni prevoz i taksi vozila kako bi kamioni JKP “Mediana” lakše radili “, kaže Sveta Manić, šef zimske službe u Nišu.

Najveći problem pravi jak vetar koji vraća očišćen sneg na ulicu, kaže Manić. On dodaje da su lokalni putevi trenutno neprohodni.

“AB putogradnja sa 5 kamiona i 4 mašine čisti lokalne puteve i nadam se do podneva obezbedićemo prohodnost. Neprohodno je trenutno ka Cerju, Kravlju, Bancarevu i Ravnom dolu”, rekao je Manić.

Zbog snega i leda na kolovozu skraćene su pojedine linije u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju. Koje su linije skraćene možete pogledati OVDE.

Na niškom aerodromu Konstantin Veliki situacija je pod kontrolom, kažu nadležni.

Foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš

“Kao i u čitavom gradu i na aerodromu naša zimska služba u kordinaciji sa gradskim štabom radi punom parom. Prema današnjem zimskom redu letenja imamo letove ka Dortmundu, Bratislavi i Malmeu”, rekla je Ivanka Stanisavljević, PR aerodroma Konstantin Veliki.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć apaluju na građane da na snegu budu obazrivi.

Komunalna policija apeluje na Nišlije da očiste ulaze u svoje domove kao i da poslovna lica imaju obavezu da očiste ulaze u  radnje i poslovnice.

U centru Niša je  izmereno 7 centimetara snega, dok je na Kameničkom visu preko 37 centimetara snega.

Informacije o redu vožnje gradskih autobusa:

018/505-656, 018/505-665 i 066/80-60-045

Foto: Niške Vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com