Društvo

SMS servis za povećanje bezbednosti đaka

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ iz Čokota uvela je aplikaciju koja obaveštava roditelje SMS-om ako njihovo dete odsustvuje sa časa tzv. Desankin SMS servis.

Svrha ovog servisa je povećanje bezbednosti učenika i unapređenje komunikacije sa roditeljima. Desankin SMS servis omogućava roditeljima dobijanje SMS poruke sa informacijom o tome da je njihovo dete određenog dana odsutno sa nastave.

Aplikacija Desankin SMS servis

Roditelji su veoma zadovoljni uvođenjem ovakvog sistema obaveštavanja i smatraju da će se osećati sigurnije kada znaju da će ih škola automatski obavestiti o izostanku deteta iz škole.

Jedan od bitnih razloga za uvođenje ovakvog servisa je i činjenica da mnoga deca putuju iz okolnih sela do škole, često i po nepovoljnim vremenskim uslovima.

Desankin SMS servis treba da obezbedi da i škola i roditelji u svakom trenutku znaju gde su im deca kako bi ona bila zaštićenija od svih opasnosti i izazova savremenog društva„-kažu u školi.

Pored SMS servisa, ova škola koja se svrstava u red najrazuđenijih u Nišavskom okrugu, uvela je i elektronski dnevnik. Bazu svih učenika koja omogućava roditeljima uvid u ocene, uz potpunu diskreciju. Elektronski dnevnik takođe, koriste nastavnici i učitelji za bolju komunikaciju i upoznavanje sa navikama i osobinama dece, koja iz isturenih odeljenja prelaze nakon 4. razreda u osmorazredne škole u Čokotu ili u naselju „9.maj“.

Baza svih učenika dostupna je svim stručnim saradnicima i odeljenskim starešinama, kao i članovima Tima za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Čokotu jedna je od najvećih osnovnih škola na teritoriji grada. Nastava se osim u matičnoj školi odvija i u osam isturenih odeljenja u susednim naseljima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com