Društvo

Smanjena lista čekanja za vrtiće

Lista čekanja za upis u neki od niških vrtića smanjena je samo u prethodne dve godine za oko 40 odsto, tako da sada za prijem u Predškolsku ustanovu Pčelica čeka nešto više od 1650 mališana.

Gradonačelnik Darko Bulatović kaže da je to pre svega rezultat preuzimanja vrtića Fabrike duvana i izgradnje novog vrtića u Medoševcu, ali i izjednačavanja statusa privatnih predškolskih ustanova u Nišu sa državnim.

Foto: kabinet gradonačelnika

Bulatović je danas obišao radove na izgradnji novog vrtića u Brzom Brodu, koji se podiže na mestu nekadašnje osnovne škole i gde će, kada bude završen, biti mesta za još oko 120 mališana,

“Broj mesta u novom objektu će u potpunosti zadovoljiti potrebe ovog dela grada i već od kraja ove godine, kada se očekuje kraj radova, neće biti dece u Brzom Brodu koja nemaju mesto u vrtiću”, rekla je direktorka Pčelice Svetlana Mitić.

Foto: kabinet gradonačelnika

Gradonačelnik je rekao da se sprema izgradnja još dva nova objekta. Već u ovom mesecu počeće gradnja novog vrtića u Naselju 9. maj a u toku je i priprema projektne dokumentacije za izgradnju vrtića na Ledenoj steni, rekao je Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com