SportU fokusuZdravlje

Slobodan Šarenac pomaže niškoj deci oboleloj od raka

Udruženje “Nurdor” koje čine roditelji dece obolele od raka, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje, oglasilo je novu akciju pod nazivom “Oglasi za život” koja će pomoći izdgradnji hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Jedan od aktera ove akcije je i Slobodan Šarenac, renomirani sportski novinar koji je odlučio da joj da svojevrsni doprinos. On će jednu od svojih dragocenosti dati na aukciju, a predmet koji je do sada doneo mnogo radosti našoj naciji, moći će da donese radost i ozdravljenje nekom od naših malih boraca.

Naime, nakon uspešne humanitarne utakmice “Asovi za decu” na kojoj je prikupljeno 120 000 evra za izgradnju odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu, NURDOR, Halo oglasi i Exit fondacija pokrenuli su jedinstvenu humanitarnu akciju “Oglasi za život” sa ciljem finalizacije ovog kapitalnog projekta.

Posebna stranica Halo oglasa –  www.oglasizazivot.rs namenjena je prodaji polovnih i novih stvari u vlasništvu poznatih ličnosti koje su stale uz ovu akciju (Dr Nele Karajlić, Nikola Kojo, Mirjana Karanović, Jovana Brakočević, Nataša Miljković, Slavko Beleslin, Marčelo…) a sav prihod namenjen je izgradnji novog odeljenja dečije hemato-onkološke bolnice u Nišu.

Oni će oglasiti prodaju ličnih dragocenosti, koje za njih imaju sentimentalnu vrednost, a gospodin Šarenac odlučio se za komentatorsku kutiju preko koje je prenosio svetska i evropska prvenstva u košarci.

Kutija koja je usrecila celu naciju sada ce doneti radost nekom od bolesnih malisana. Foto: www.halooglasi.com

Ne samo da je ova kutija bila svedok Evropskog košarkaškog zlata u Istanbulu 2001. godine i Svetskog zlata u Indijanapolisu 2002. godine, već i mnogih važnih pobeda naših reprezentacija kroz gotovo dve decenije sportskih nastupanja.

Iz NURDOR-a kažu da svako može da pomogne na isti način a procedura je i više nego jednostavna. Potrebno je da za predmet koji želite da prodate preko Halo oglasa, u poslednjem koraku procesa predaje oglasa, izaberete “Humanitarni oglas”, a on će biti istaknut i obeležen posebnom oznakom. Kupljeni predmet, pored nove upotrebne vrednosti koju dobija, postaje i način da se bude human, jer se novac od kupovine uplaćuje Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Inicijativa za izgradnju niškog odeljenja pokrenuta je u februaru 2013. godine, a sa izgradnjom se počelo 18. maja 2016. godine.

Mnoge poznate ličnosti iz gotovo svih sfera uključile su se u ovakve i slične akcije i na svoj način dale doprinos, a zahvaljujući njima prva faza radova je završena 28. decembra 2016. godine.

Trenutno je u toku prikupljanje sredstava za drugu fazu (unutrašnji – fini radovi).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com