DruštvoHronika

Slavković izašao iz pritvora, braniće se sa slobode

Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor nekadašnjem zameniku gradonačelnika Niša i narodnom poslaniku Ljubivoju Slavkoviću (69) koji je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u preduzeću “Blok signal”.

U saopštenju Višeg suda navodi se da je osumnjičenom umesto pritvora izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa nesaslušanim svedocima u ovom slučaju.

Slavković je uhapšen 23. marta zajedno sa I.S. koji se takodje sumnjiči za zloupotrebu položaja odgovornbog lica. I.S. je takodje pušten iz pritova i njemu je istim sudskim rešenjem izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa odredjenim licima.

Kako je saopštio MUP Srbije oni se sumnjiče da su u martu 2019. godine prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD “Blok signal”, čime su oštetili ovo privredno društvo za više od 2,6 miliona dinara.

“Sumnja se da je Lj. S. poklonio automobil marke “škoda” I. S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio “mazdu”, Lj. S., i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara. Na ovaj način su osumnjičeni naneli štetu PD „Blok signal“ Niš u iznosu od 2.656.482 dinara”, saopštio je MUP Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli navedena vozila, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela. Slavković je godinama u Nišu obavljao rukovodeće funkcije u preduzećima, a bio je i politički aktivan.

Obavljao je odgovorne funkcije u predškolskoj ustanovi “Pčelica”, Studentskom centru, bivšoj Elektronskoj industriji kao i privatnoj firmi MGF Promo. Za direktora niške “Gradske toplane” izabran je 2001. godine, a za zamenika gradonačelnika Niša 2012. godine. Direktor “Blog signala” postao je 2014. godine, a ubrzo je to preduzeće otišlo u stečaj.

Iz Srpske napredne stranke je isključen 2014. godine zbog odbijanja da se povuče sa duplih funkcija, jer je bio i zamenik gradonačelnika i član Skupštine Privrednog društva “Jugoistok”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com