Politika

Skupštine grada Niša, 36 tačaka dnevnog reda

Odbornici Skupštine grada Niša razmatraju danas o 36 tačaka dnevnog reda. Kao najvažnije tačke predsednik Skupštine dr Boban Džunić izdvojio je Rešenja o usvajanju izveštaja o radu i poslovanju ustanova kultura, Rešenja o davanju saglasnosti na predloge odluka o raspisivanju i sprovođenju javnih konkursa za izbor kandidata za ustanove kulture, Predlog odluka o davanju saglasnosti na Nacrt aneksa broj 1, Predlog Odluke o dopunama Odluke o ostvarivanju potreba i interesa građana u oblasti sporta, kao Predlog Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora javno-komunalnog preduzeća.

 

“Statut Grada Niša propisuje da Skupština Grada Niša razmatra i usvaja godišnji izveštaj o radu ustanova i drugih javnih službi, čiji je osnivač Grad, tako da ćemo  imati prilike da vidimo da li su uspešno poslovale ustanove kulture u Nišu”, rekao je Džunić.

On je kao bitne tačke izdvojio i Rešenja o davanju saglasnosti na predloge odluka o raspisivanju i sprovođenju javnih konkursa za izbor kandidata za ustanove kulture, i to za Niški kulturni centar, Narodno pozorište, Narodni muzej, Galerije savremene likovne umetnosti, Niškog simfonijskog orkestra i Pozorišta lutaka.

“Radi se o usklađivanju sa Zakonom o kulturi, koji propisuje da javni konkurs na osnovu kog se imenuje direktor ustanove raspisuje i sprovodi Upravni odbor ustanove, uz prethodnu saglasnost osnivača, što je Skupština Grada Niša. Odluke o osnivanju ovih ustanova usaglašene su sa navedenom zakonskom odredbom i propisuju da je potrebna prethodna saglasnost Skupštine Grada Niša.”, objasnio je Džunić.

Kad je reć o Odluci o dopunama Odluke o ostvarivanju potreba i interesa građana u oblasti sporta u Gradu Nišu, predsednik Skupštine ističe da je cilj ujednačavanje sportskih klubova u jednom segmentu.

“Tiče se onoga da sportski klubovi i ekipe mogu jednom u toku godine da dobiju od Grada Niša sportske objekte za manifestacije koje žele, jer se u ranijem vremenskom periodu dešavalo da pojedini klubovi učestalo traže i dobijaju sportske objekte, a da su drugi zapostavljeni.”, kazao je on.

Na današnjoj sedici razmatra se i o predlozima rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora javno-komunalnih preduzeća Parking servis, Naissus, Mediana, Gradska toplana, Tržnica, Objedinjena naplata, Niš stan, Gorica, Direkcija za javni prevoz, Direkcija za izgradnju Grada Niša, Gradska stambena agencija i Zavoda za urbanizam.

Jedna od tačaka je i Predlog rešenja o imenovanju predsednika i članova upravnih odbora Centra za socijalni rad, ustanove Mara, Narodnog univerziteta, SC Čair, Regionalnog centra i Turističke organizacije.

“Na ovaj način upotpunjavamo Upravne i Nadzorne odbore i omogućavamo tim institucijama da nastave uspešno funkcionisanje”, zaključio je Džunić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com