DruštvoVideo

Skupština Grada Niša – Dve godine rada

Niška Skupština Grada u ovom sazivu zaseda više od dve godine, prvi čovek niškog parlamenta dr Boban Džunić zadovoljan je radom uz najavu da mnoge promene tek slede. Opozicija ima svoje zamerke, vladajući odbornici planove a predsednik je rešen da rad skupštine dodatno unapredi. Svesni su svi neće biti lako ali se slažu u jednom – radiće svi da Niš bude bolje mesto za život.

U novu godinu niški odbornici ulaze sa novim planovima, željama ali i idejom da mogu više da urade za naš Niš, predsednik Skupštine Grada dr Boban Džunić najavljuje brojne promene koje se tiču efikasnijeg rada gradskog parlamenta.

Prof. dr Mile Ilić, šef Odborničke grupe IVICA DAČIĆ – SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE, JEDINSTVENA SRBIJA – DRAGAN MARKOVIĆ PALMA, nekada i sam predsednik Skupštine Grada kaže da je rad u skupštinskoj sali redovan i da tu nema problema. Nikola Ilić, Odbor za administrativna pitanja dodaje da je za ove dve godine održano puno sednica koje je radom morao da proprati Odbor sa papirologijom, što je ispostavilo se, puno posla.

Za više od dve godine održano je blizu 30 sednica a uz održavanje sednica radilo se puno na uspostavljanju saradnje sa brojnim institucijama kako državnim tako i inostranim. U zgradu niškog parlamenta dolazili su ministri i ambasadori.

Zvezdan Milovanović, šef Odborničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ- ZA NAŠU DECU zadovoljan je radom niškog parlamenta i dodaje da pozicija, kako kaže neguje opoziciju. Ipak opozicioni odbornici ne slažu se sa tom tvrdnjom.  Miodrag Stanković, koji je i u Komisiji za zaštitu životne sredine kaže da su niški opozicionari  podnosili ogroman broj amandmana, ali da je malo toga ili ništa prihvaćeno. Njegov kolega iz opozicije Dragoslav Ćirković, šef Odborničke grupe NIŠ MOJ GRAD ističe da se u skupštini ništa promenilo nije za čitavu deceniju.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša podvlači da je saradnja sa Skupštinom Grada odlična a posebno znači to što je predsednik niškog parmalenta pravnik, to uliva dodatnu sigurnost u procedure koje zajedno sprovode i poštuju.

Ženska odbornička mreža ima zapaženu ulogu, zhvaljujući  podršci koju imaju od predsednika parlamenta. Milica Štrbo, koordinatorka Ženske odborničke mreže kaže da upravo odbornice žele da se glasno čuje njihov glas.

Na Dan oslobođenja od Turaka, svakog januara Skupština Grada dodeljuje najveće i najprestižnije priznanje grada – Nagradu 11. Januar. Dobijaju je najzaslužniji pojedinci i kolektivi, to su uvek istaknute Nišlije sa prestižnim karijerama. Vrlo često novčani deo nagrade bude poklonjen u humanitarne svrhe.

U ovom sazivu skupštine je napravljen sajt Skupštine Grada gde je na uvid postavljeno baš sve, uz rubriku da Nišlije mogu da postavljaju pitanja i predloge, gde se pre svega mislilo o transparentnosti rada.

U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština govorilo se i o primeni etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave, gde su niški odbornici dobili smernice za bolje funkcionisanje pod krovom  Skupštine Grada. Neguje se saradnja sa Vojskom Srbije, a svakodnevna je i saradnja sa Policijskom upravom Niš.

U godinama koje dolaze dobiti zgrada niškog parmalenta dobiće novo ruho ali ipak samu skupštinu ne čini zgrada, stolice i tableti, niški parlament čine odbornici i sam predsednik koji nekada istupi i sa sopstvenim stavom jer je kako kaže samo čovek od krvi i mesa.

Kraj će godine uskoro i sumiraju se rezultati, neki će možda biti nezadovoljni ali čini se više je onih koji zadovoljno planiraju neka nova i bolja rešenja za naš Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com