DruštvoMlade nadeSport

Škola skijanja na Kopaoniku za najbolje studente postaće tradicija

Pedeset najboljih studenata sa 11 niških fakulteta krenulo je put Kopaonika gde će provesti sedam dana, a u okviru akcije koju je organizovao Grad Niš u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Ideja da se na ovaj način nagrade najbolji studenti potekla je od Branislava Kačara, člana Gradskog veća i profesora dr Ljubomira Pavlovića sa FSFV. Niš je tako postao prvi grad sa juga Srbije koji će realizovati ovaj projekat, a prema rečima Branislava Kačara, koji je jutros zajedno sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem ispratio studente ispred Mašinskog fakulteta, za ovu namenu izdvojeno je 2,6 miliona dinara iz budžeta grada.

Celokupnu organizaciju akcije na sebe je preuzeo Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu u saradnji sa Univerzitetskim sportskim savezom Niša. Studente je ispratio i dekan FSFV profesor dr Milovan Bratić.

“Grad je obezbedio sve uslove za boravak studenata na Kopaoniku, a jedni uslov bio je da su najbolji među najboljima na svojim fakultetima”, kazao je Branislav Kačar. “Sa njima kreću i profesori kao i instruktori skijanja sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu”.

Kačar je dodao da se grad neće zadržati samo na ovoj akciji kada se radi o studentima Univerziteta u Nišu.

“Pomažemo niz manifestacija i akcija studenata sa niških fakulteta, sve parlamente sa fakulteta, ali je ovo akcija koju ćemo nastaviti i narednih godina. Za nas u gradu je ovo samo još jedan način da se približimo studentima, da čujemo njihove potrebe, da im pokažemo da smo uz njih kako bi oni postali što slobodniji u kontaktu sa lokalnom samoupravom i da vide šta sve radimo za njih, da se upoznaju sa konkursima koji su namenjeni nima, a raspisuje ih Kancelarija za mlade grada Niša. Na ovaj način želimo da ih upoznamo, a da najbolje i nagradimo jer su oni najbolji ambasadori našeg grada”, istako je Kačar.

Anja Lazić je student četvrte godine osnovnih akademskih studija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i jedna je od 50 akademaca koji će boraviti sedam dana Kopaoniku zahvaljujući njenom fakultetu i Gradu Nišu.

“Ova nagrada samo pokazuje da se naporan rad i trud isplate”, kaže Anja. “Svakako da svega ovog ne bi bilo da nije grada i Fakulteta sporta i njima se puno svi zahvaljujemo”.

Sa njom je krenula i njena mlađa koleginica sa istog fakulteta Aleksandra Momčilović, student treće godine FSFV. I ona smatra da je ovo pravi način da grad pokaže studentima da prati njihov rad i da je spreman da ih za to i nagradi.

“Boravak na Kopaoniku mi puno znači jer ću usavršiti skijanje što mi puno znači i zbog predmeta koji imam na fakultetu”, kaže Aleksandra.

Bulatović je u obraćanju studentima naglasio da grad na svaki način pokušava da pomogne studentima i da je ta pomoć iz godine u godinu veća. Iskreno se nada će oni koji su najbolji ostati u gradu koji čini sve da bude što više radnih mesta za njih, jer su oni sadašnjost i budućnost ovog grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com