DruštvoEkonomija

Šest miliona dinara za uređenje Spomen-parka Bubanj

Za uređenje Spomen-parka Bubanj, Sekretarijat za zaštitu životne sredine je za 2019. godinu predvideo sredstva u iznosu od 6 miliona dinara, istakla je, na poslednjoj sednici Gradskog veća, Ivana Krstić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

“U poslednjih par godina konkretno ništa nije rađeno kada je u pitanju zelena infrastruktura u okviru parka Bubanj, koji ima negde oko 50 hektara. Krenućemo sa uređenjem, pre svega na seči i orezivanju samoniklog granja i šiblja”, rekla je Ivana Krstić.

Ivana Krstić je istakla da će, uz procenu stručnjaka, stara i suva stabla biti izvađena, a da će umesto njih biti postavljene nove sadnice.

Ona je kazala da će se kroz program uređenja deponija potruditi da sve mini deponije koje su građani napravili očiste i uklone.

“U dogovoru sa JKP Mediana, kroz neku dinamiku rada, planirali smo da to bude u aprilu mesecu, da kada nam dođu prvomajski praznici i lepo vreme, da makar centralni deo i prilazne puteve parku uredimo”, rekla je Krstić.

Plan je, dodaje ona, da se u dogovoru sa Gradskom opštinom Palilula postavi rampa na mestu gde se nekada nalazila.

“Da ne bi mogli građani svojim kolima, kada imaju neki svoj šut, đubre, kada se renoviraju stanovi, umesto da odvezu na deponiju, da to dovoze ovde i da, nažalost, pretvaraju Bubanj u deponiju”, istakla je Ivana Krstić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com