Društvo

Sela u GO Niška Banja narednih nedelju dana bez pijaće vode

Zbog neispravnosti vode usled obilnih padavina, osam sela sa teritorije Gradske opštine Niška Banja u narednih nekoliko dana pijaćom vodom snabdevaće se iz cisterni, dok će oni meštani koji iz nekog razloga ne mogu da dodju do njih, vodu dobijati u svojim kućama. Predsednik opštine naglašava da je voda neispravna samo u seoskim vodovodima, dok je voda u samoj Banji ispravna.

Zbog zdravstvene ugroženosti stanovništva usled neispravnosti pijaće vode iz seoskih vodovoda u Jelašnici, Bancarevu, Kunovici, Naselju Ostrovica, Naselju Ostrovica – žuta stena, Naselju Prosek, Radikinoj Bari i Lazarevom selu, u Gradskoj opštini Niška Banja proglašena je vanredna situacija. Meštani će pijaću vodu u narednim danima dobijati u cisternama.

Već je naloženo firmi koje se bavi time da uradi hiperhlorisanje vodovoda, kao i ispiranje celokupne instalacije da počne sa radovima kako bi se sve dovelo u redovno stanje. To će da potraje otprilike nedelju dana, a za to vreme snabdevamo građane pijaćom vodom iz cisterni”, navodi Dejan Jovanović, predsednik GO Niška Banja.

Cistterne će tokom narednih dana biti raspoređene u nižem deo Ostrovice, Proseka i Jelašnice.

“Za ostala sela koja su udaljena, pa cisterna ne može da prođe, dobiili smo od Crvenog krsta bidone sa po 10l vode i dostavljamo ih”, navodi Jovanović.

On napominje da je voda u samoj Nškoj Banji ispravna, jer se građani tu snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda.

Sve informacije o tome na kojim mestima i u kojim terminima će biti raspoređene cisterne građani mogu da dobiju na sajtu GO Niska Banja, kao I preko Saveta gradjana I predsednika sela.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com