Društvo

Šef misije EU u Srbiji, ambasador Emanuel Giaufret posetio Kliniku za kardiohirurgiju

Šef misije EU u Srbiji, ambasador Emanuel Giaufret sa saradnicima, posetio je danas Kliniku za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Ambasador Giaufret je imao priliku da se upozna sa personalom i mogućnostima ove niške klinike i vrsnim lekarima koji tu rade. Kako ova klinika ima strateški značaj za našu zemlju, posete ovako visokih zvaničnika od izuzetnog su značaja.

“Taj značaj ogleda se u činjenici da smo mi jedina klinika južno od Beograda i u krugu od 250 km oko Niša koja radi kardiohirurške operacije i transplantacije (kardiohirurgiju i transplantacije u tom krugu imaju samo još Beograd, Skoplje i Sofija)”, kaže direktor Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra prof. dr Dragan Milić.

Foto: Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš

On dodaje da se na ovoj klinici godišnje  obavi blizu 1.000 kardiovaskularnih operacija i pregleda preko 10.000 pacijenata.

“EU je projekat koji je izdržao probu vremena. Projekat u kome nema granica, gde su solidarnost i mir na prvom mestu… Projekat u kome Srbija treba i mora da nađe svoje mesto. Radujemo se budućoj saradnji iz koje će pre svega pacijenti UKC Niš imati najveće koristi”, ističe prof. dr Milić.

Foto: Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com