Hronika

Sedam godina zatvora vozaču koji je pijan izazvao nesreću u kojoj je nastradala dvadesetpetogodišnja devojka

M.G. (20) iz Niša, koji je optužen da je vozeći pijan 21. novembra 2020. godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću proglašen je krivim. On je osuđen na sedam godina zatvora i odmah po izricanju presude ukinut mu je kućni pritvor.

Nesreća se dogodila u Bulevaru Nemanjića u Nišu, prilikom koje je poginula je J.P. (25) iz Žitorađe kod Vladičinog Hana. M.G. osuđen na sedam godina zatvora.

Stavljeno mu je na teret da je kobne večeri vozio brzinom većom od 50 kilometara na čas koja je dozvoljena za vožnju u naselju, da je prošao kroz crveno svetlo i da je upravljao vozilom sa 1,38 promila alkohla u krvi.

Nesreća se desila na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Pariske komune, tako što je M.G. golfom naleteo na BMW u kojem je bila J.P. koja je preminula posle 10 dana u bolnici od zadobijenih povreda.

Na jednom od prethodnih ročišta, veštak saobraćajne struke rekao je da je pregledom snimka utvrđeno da “golf” prilikom ulaska u raskrsnicu, pre sudara, nije kočio i da su se stop svetla na vozilu uključila tek neposredno pre naletanja na BMW.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com