Društvo

Savić: Slaba vidljivost mladih u Nišu

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom Kancelarija za mlade i Kancelarijom za mlade Grada Niša u okviru procesa izrade Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o mladima i procesa revizije Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine, danas u Oficirskom domu organizovali su prvi okrugli sto u Nišu.

Grad Niš, odnosno Kancelarija za mlade Grada Niša bila je domaćin prvog okruglog stola. Prisustvovali su predstavnici mladih iz ovog dela Srbije, ali i predstavnici Ministarstva omladine i sporta.

Aleksandar Stojičić, Gradski većnik izjavio je da jedna od najčešćih sugestija mladih iz Niša jeste slaba vidljivost omladine. Prema njegovim rečima, iz tog razloga, Kancelarija za mlade nastoji da bude veoma transparentna u svom radu.

“Očekujemo bolje uslove u pogledu sportske infrastrukture, jedna od strategija je obnova terena, ne samo za amaterski sport i međublokovske terene, već i za  naše objekte, kao što je SC “Čair”. Trudićemo se da za svaki sport unapredimo uslove kako bi naši sportisti imali bolje uslove za trening, samim tim i veće šanse za bolje rezultate i budu delegirani od strane države i reprezentacije”, kazao je Stojičić.

Milan Savić, državni sekretar Omladine i sporta ističe da  jedan od najbitnijih ciljeva jeste poboljašanje jedinstvene evidencije organizacija za mlade, drugi jeste proces finansiranja na konkursima i vidljivost mladih, odnosno reprezentativnost organizacija koje se bave mladima na nivou Republike Srbije.

“Cilj je da novi Zakon o mladima i zapošljavaju istih bude se nađe u  Skupštini do kraja godine”, kazao je Savić.

Foto: Milan Savić

Ispred Ministarstva omladine i sporta sastanku sa mladima prisustvovao je Milan Savić, državni sekretar, Snežana Žukić, pomoćnica ministra, Snežana Klašnja, savetnica ministra, predstavnici Nacionalne asocijacije Kancelarije za mlade, Grada Niša i Aleksandar Stojičić, Gradski većnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com