Merošina

Sastanak sa potpredsednicom Vlade

Predstavnica opštine Merošina na sastanku sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović ukazala je na nezadovoljstvo građana zbog niske cene eksproprijacije zemljišta na budućoj trasi Koridora ka Merdaru.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, sastala se na južnom kraku Koridora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga Draganom Sotirovski i predsednicima i predstavnicima opština Svrljig, Aleksinac, Gadžin Han i Merošina.

Predstavnica opštine Merošina, Mirjana Vukman, na sastanku je ukazala na problem niske cene kvadrata u procesu eksproprijacije zemljišta na trasi novog autoputa od Niša, odnosno Merošine do Merdara.

Na sastanku se razgovaralo o rekonstrukciji puteva , železnice, radu inspekcijskih službi, rušenju nelegalno izgrađenih objekata i izgradnji autoputa od Niša do Merdara.

Dogovoren je i sastanak u Okrugu sa predstavnicima Ministarstva zbog uspostavljanja međumesnog autobuskog saobraćaja u Merošini, Doljevcu i Žitorađi po povoljnijim cenama.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, istakla je da će završetkom istočnog i južnog kraka Koridora 10, rekonstrukcijom pruge od Niša do Dimitrovgrada i Leskovca, kao i izgradnjom autoputa do Merdara, čija će izgradnja početi naredne godine, Niš poneti epitet „raskrsnice puteva“.

Tekst je deo projekta „Upoznajte Merošinu” koji je podržan od strane opštine Merošina u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com