Društvo

Saradnja Gradske opštine Medijana i osnovnih škola. Prijem za parlamentarce „Vožda Кarađorđa“

U okviru saradnje sa osnovnim školama predstavnici Gradske opštine Medijana ugostili su delegaciju učeničkog parlamenta Osnovne škole „Vožd Кarađorđe“ u Nišu.

Susret sa učenicima, profesorkama i direktorkom jedne od najbrojnijih i najstarijih niških škola, bila je prilika za upoznavanje sa radom opštine, ali i načinima kako Medijana može da pomogne razvoju učeničkog parlamentarizma u školama.

Direktorka škole Milena Кostić i njeni učenici interesovali su se o načinima stipendiranja i dodeljivanja nagrada, pomoći koju opština pruža samohranim roditeljima, i mogućnostima da se škola i dvorište urede i ozelene.

Članica Veća Gradske opštine Medijana Maja Živković naglasila je da je najveća niška opština upravo prepoznatljiva po tome koliko brine o novim generacijama, ali i dugogodišnjoj pronatalitetnoj politici.

Osnovci su upoznati sa nivoima vlasti u gradskoj opštini, radu Veća, Skupštine i uprave GO Medijana, ali i teritorijalnoj podeli Grada Niša na pet opština. Na kraju susreta gostima su uručeni prigodni pokloni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com