Obrazovanje

Saradnja GO Palilula i tri fakulteta

Projekte vezane za zdrave stilove života kao i one iz domena  aerozagađenja u buduće će raditi zajedno gradska opština Palilula i tri visoko obrazovne ustanove koje se nalaze na teritoriji ove niške opštine. To je dogovoreno na sastanku koji je novo rukovodstvo, predvođeno predsednikom GO Palilula Braislavom Vučkovićem, održalo sa dekanima PMF-a, Fakulteta zaštite na radu i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Visoko obrazovne ustanove mogu da pomognu razvoju opšine Palilula i to bi u buduće trebalo da bude praksa. Sve projekte radiće zajedno, a u cilju što boljeg razvoja opštine. Dekani Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prirodno matematičkog i Fakulteta zaštite na radu već imaju ideje koje bi kroz buduće projekte trebalo da se realizuju. To su izneli na sastanku sa novim opštinskim rukovodstvom.

‘’Danas smo započeli razogovore oko konkretne saradnje koja će se ogledati u projektima. Naš fakultet će konkretno raditi projekte za sport, za zdrave stilove života, a kolege, sa drugih fakulteta iz svojih oblasti’’- kazao je profesor dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Profesor dr Momir Praščević, dekan Fakulteta zaštite na radu je, takođe, najavio saradnju sa Gradskom opštinom Palilula.

‘’Možemo da pokrenemo jedan zajednički projekat vezan za rešavanje problema aerozagađenja i buke. To je problem koji postoji, ne samo u ovoj, već u svim gradskim opštinama. Tu je i problem otpada i reciklaže istog’’- istako je Praščević.

Saradnja je moguća i sa Prirodno-matemtičkim fakultetom koji se, takođe, nalazi na teritoriji Gradske opštine Palilula.

‘’Možemo zajedno sa opštinom da  radimo na zajedničkim projektima i zajedno apliciramo  kako na nacionalnim tako i međunarodnim pozivima’’- dodao je profesor dr Perica Vasiljević, dekan PMF-a.

Novo rukovodstvo opštine Palilila fakulte sa teritorije svoje opštine prepoznaje kao partnere za buduću kontinuiranu saradnju.

‘’Nedugo posle formiranja novog  rukovodstva u GO Palilula pozvali smo dekane visokoškolskih ustanova kako bismo se dogovorili o daljoj saradnji. Dekani su kao i mi prepoznali potrebnu da se lokalna samouprava uključi u rešvanju problema koje fakulteti imaju, ali i da zajednički dalje nastupamo kada se radi o projektima iz pojedinih oblasti’’- istako je  dr Miško Živić,  član Veća GO Palilula.

Opština će aktivno podržavati i rad svih studenata koji kako u Srbiji tako i u inostranstvu ostvaruju odlične rezultate.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Zdrava navika je i da ne ulazi voda u podrume kada pada kiša, da atmosferska voda ide u slivnike koji su odpušeni i mogu da prime tu vodu, da asfalte se ne opere posle jedne jake kiše (Kovanlučka ulica), da neko krivično odgovara i bude pravosnažno suđen za prethodno navedena krivična dela. Sve je to zdravo za narod, ali nije za polupismene kalemarske političare koji vode grad Niš i opštine u Nišu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com