Virus Korona

Ružić: Testiraćemo učenike redovno, nadam se da će nas roditelji podržati

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio da u ovom trenutku nije moguće održavatvi nastavu u svim osnovnim i srednjim školama na tradicionalan način.

“Nastava će se odvijati u skladu sa stručnim uputstvima, ali nastavno osoblje je obavezno da pripremi predavanja i u formi za učenje na daljinu ukoliko realna situacija nameće taj model”, rekao je on jutros, gostujući na TV Prva.

Prema Ružićevim rečima, planirano je redovno testiranje učenika kako bi imali što realniju sliku situacije, nadajući se da će roditelji podržati ovu inicijativu.

“Neće biti neke posebne kontrole i inspekcija, jer je obrazovni sistem ozbiljan i celu situaciju nadgledaju direktori škola i nastavno osoblje”, rekao je Ružić.

On je naglasio da sve epidemiološke odluke i preporuke donosi medicinska struka i potvrdio da će se obrazovni sistem pridržavati tih preporuka, što važi i za nošenje maski, ali i za sve ostale mere koje budu propisane.

Ružić je rekao da djaci od prvog do trećeg razreda idu u školu na tradicionalan način, a svi ostali uzrasti će se prilagođavati realnoj epidemiološkoj situaciji, piše Blic.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Ne nećemo vas podtžati i da se niste usudili da nam dirate decu pogotovo sa debilnim i lažnom testovima. Pa čitate li radive i izjave relevantnih svetskih pogotovo Francuskih lekara. Aki kod nas neki ružići i končići vide glavnu reč. Roditelji probudite se ovi neće da stanu i nemoj za ovu trovačinu da svaljuju krivici na nas i našu decu. Vreme za ulicu da branimo slobodu pa ovo je naša zemlja, setimo se slavnih predaka.

  2. Necemo Vam dozvoliti jer se Vi sprdate sa nama I nasom decom.Usaglasite se vec jednom….kafane ili skole….Da Vam je do dece Vi biste sve zaustavili da deca krenu bezbedno u skolu.I da javite kad je parada ponosa da odvedemo decu da vide ponos Srbije.

  3. Kontrole su potrebne jer ni direktori skola kao I nastavnici nisu ozbiljni I ne nose maske.Uglavnom roditeljima traze novac za popravku ucionica,za zamenu sijica itd.O aktuelnoj situaciji niko nista nit govori nit preuzima.A ova nasa deca treba od njih nesto da nauce….tesko….

  4. Ali najvaznije da smo platili knjige bezobrazno skupo pa sad mogu I online….

  5. Dok se vi provodite i pijancite po svakojakim skupovima bez maski, nasa deca moraju da nose maske i na casu cak i kad ne pricaju! Ne daj Boze da mi neko dete testira, najebace!

  6. Jel to onim testovima što pokazuju da je papaja pozitivna,koza,ovca, papagaj…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com