Obrazovanje

Ružić: Pominje se ideja da raspust počne 21. decembra i traje do 20. januara

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je za RTS da treba razdvojiti ono što se dešava u obazovnom sistemu od onoga što se događa u društvu i naveo da se pominje ideja da raspust počne ranije za sve učenike, 21. decembra i da traje do 20. januara, čime bi se pokrili svi praznici.

 

 

“Brojke rastu, to ne znači da ne rastu brojke zaraženih među zaposlenima u prosveti i među decom – brojke su po statistici zanemarljive, ali sistem ima nivo do kojeg može da izdrži taj udar koji dolazi spolja – ne iz obrazovnog sistema jer obrazovni sistem nije mesto gde je transmisija virusa prisutna u tom visokom nivou”, rekao je Ružić.

Ružić je dodao da je krizni štab referentan za preporuke, Vlada donosi odluke, a jedinice lokalne samouprave gde se uvodi vanredna situcija u obavezi su da obaveste nadležne školske uprave ukolio žele da se prebace na onlajn nastavu.

Škole se ne zatvaraju, može se preći na onlaj nastavu, ističe ministar.

“Pominje se ideja da se unificiraju kalendari AP Vojvodine sa ostakom Srbije u pogledu raspusta – da raspust bude od 21. decembra do 20. januara da bi se pokrili svi praznici”, istakao je Ružić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. То би им било паметно решење и безбедно за децу. Били би заштићенији и од сезонског грипа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com