Društvo

Ruski helikopter gasio požar u Bosilegradu

Ruski helikopter Mi-8, koji je 2. avgusta sleteo u Niš, učestvovao je u gašenju požara u okolini Bosilegrada. Ovom akcijom sačuvano je par desetina hektara šume, kao imovina više od hiljadu stanovnika sa ovog područja.

MI-8 je na ka Bosilegradu krenuo u nedelju, a šumski požari koji su lokalizovani izbili su u blizini naselja Gornja Ljubata.

“Uveren sam da je MI-8 najpogodniji za ovakav teren i verujem da će korišćenje ovog helikoptera smanjiti rizik od nastanka novih požara i da će biti efikasno sredstvo u borbi protiv požara”, rekao je komandant posade Vladimir Serišev, a navodi se u saopštenju Srpsko-Ruskog humanitarnog centra.

Podsetimo, MI 8 sleteo je u sredu sleteo u Niš, a na aerodromu “Konstantin Veliki” ostaje do 31. avgusta. Helikopter se u Nišu nalazi na osnovu Sporazuma Vlada Srbije i Rusije o saradnji u oblasti humanitarnog reagovanja u vanrednim situacijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com