Sport

Rukavice Nenada Borovčanina na licitaciji

Na Međunarodni dan boksa, koji se obeležava 27. avgusta, Lokalna fondacija Niš (LFN) u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije (BSS) otvara novu licitaciju. Pred ljubiteljima ove plemenite veštine nalaze se potpisane rukavice Nenada Borovčanina, nekadašnjeg šampiona Evrope i aktuelnog predsednika BSS.

Licitacija je otvorena na fb stranici LFN do petka 3. septembra u 12 sati. Početna cena je 4.000 dinara. Ideja je da pobedniku licitacije, rukavice svečano uruči Nenad Borovčanin, ispred murala Dragiši Stankoviću Čeliku, koji je nedavno oslikan uz podršku LFN.

Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana boksa održava se ove godine u Beogradu, koji će biti i domaćin Svetskog prvenstva od 24. oktobra do 6. novembra. Sa idejom da dodatno promovišemo boks, najavimo predstojeće prvenstvo, ali i da prikupimo dodatni novac za podršku lokalnoj zajednici, organizujemo licitaciju na kojoj će zainteresovani moći da se nadmeću za vredan komad opreme velikana srpskog boksa.

Nenad Borovčanin je pre 10 godina bio šampion Evrope u kruzer kategoriji u WBO verziji. Profesionalnu karijeru je završio sa 30 pobeda u isto toliko mečeva. Ostaju upamćene njegove velike pobede, beskompromisna borba i zalaganje u ringu. Danas sa pozicije predsednika Bokserskog saveza Srbije upisuje nove pobede i sa svojim timom daje ogroman doprinos razvoju i ponovnoj popularizaciji boksa u zemlji koja ima dugu i bogatu tradiciju u ovom sportu.

Foto: LFN Nis

LFN kroz licitacije, različite druge aktivnosti, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku kreativnim i preduzimljivim idejama građana na teritoriji pet gradskih opština u Nišu. Kompletan iznos koji LFN prikupi duplira Trag fondacija.

“Zahvaljujući podršci građana i društveno-odgovornih kompanija u ovoj godini LFN je do sada obezbedio sredstva za realizaciju sedam projekata građana u Nišu i oni trenutno privode kraju sve predviđene aktivnosti, a neki od projekata su već završeni. LFN priprema raspisivanje novog konkursa u septembru na kojem će aktivnim građanima u Nišu biti dostupno još 6.000 evra”, saopšteno je iz Lokalne fondacije Niš.

Podsetimo, 8. septembra LFN organizuje prvo Donatorsko veče. Detalje o tom događaju možete naći na sajtu LFN.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com