Ekonomija

RRA Jug poziva žene i mlade da se prijave na Javni poziv za program podrške namenjen mladima i ženama preduzetnicama

Razvojna agencija Srbije i akreditovane regionalne razvojne agencije (ARRA) realizuju Javni poziv za sprovođenje paketa usluga nefinansijske podrške za potencijalne i postojeće preduzetnike i mala i srednja preduzeća, a koji spadaju u grupu mladih od 18 do 30 godina, kao i za žene preduzetnice.

Ovaj Program se po prvi put sprovodi ove godine. Pomenuti program se realizuje u skladu sa Programom standardizovanog seta usluga Ministarstva privrede namenjenih mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima u 2021. godini. Javni poziv je otvoren do 01.04.2021. godine.

Program se sastoji iz dva paketa:
1. Paket usluga za mlade
podrazumeva pomoć stručnog lica iz RRA mladom potencijalnom ili novoosnovanom preduzetniku, starosti od 18 do 30 godina. Pomoć se sastoji od raspoloživih standardizovanih savetodavnih usluga, obavezne obuke „Obuka za početnike u poslovanju”, jedne ili više specijalizovanih obuka i mentoring usluge u trajanju do 40 sati.
2. Paket usluga za žene preduzetnice
podrazumeva pomoć stručnog lica iz RRA privrednom subjektu čiji osnivač ili vlasnik je žena ili je žena jedan od vlasnika sa većinskim udelom u vlasništvu (minimum 51%) i jedan od zakonskih zastupnika. Pomoć se sastoji od raspoloživih standardizovanih savetodavnih usluga, jedne ili više specijalizovanih obuka i mentoring usluge u trajanju do 40 sati.

Podržane delatnosti po ovom Programu su proizvodnja, prerada i usluge.

„Paket usluga za mlade preduzetnike i žene preduzetnice podrazumeva pomoć stručnog lica, sertifikovanog mentora i trenera sa iskustvom iz RRA Jug za korisnike sa teritorije Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga.
Svi zaintersovani kandidati koji budu ispunjavali uslove Programa će u okviru ovog paketa dobiti savetodavne usluge koje podrazumevaju savetodavnu uslugu kod započinjanja poslovanja, registracije i osnivanja privrednog subjekta, razvoj poslovne ideje, podršku u poslovnom povezivanju i umrežavanju, pomoć pri izradi poslovnog plana za prijavu za start up i razvojne kredite i podršku u pripremi dokumentacije i prijave za Programe za podršku preduzetništvu koje sprovode Ministarstvo privrede, Razvojna agencija Srbije, Fond za razvoj i ostale relevantne institucije.
Osim savetodavnih usluga, odabrani kandidati će dobiti paket obuka iz oblasti preduzetništva koji se sastoji iz deset modula, među kojima su i obuka za početnike u poslovanju, izrada biznis plana, marketing, finansijsko upravljanje i druge.
Mentoring kao poslednji deo paketa predstavlja zajednički rad mentora i privrednog subjekta u cilju prevazilaženja trenutne situacije i nalaženja najpovoljnijih rešenja za buduće poslovanje. Usluga mentoring podrške je za odabrane kandidate po ovom Programu opredeljena u trajanju od 40 sati”, ističe Ivan Mihajlović, direktor RRA Jug.

Program je besplatan za sve korisnike, a ciljevi istog su povećanje broja MMSPP, poboljšanje performansi privrednih subjekata, povećanje prihoda kod korisnika, smanjenje broja neuspelih privrednih subjekata i smanjenje nezaposlenosti.

Prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom na adresu RRA Jug, Balkanska 2/3, 18000 Niš, sa naznakom: Prijava na Javni poziv za dobijanje paketa usluga za mlade i žene preduzetnice u 2021. godini. Javni poziv, Uputstvo i drugi prateći obrasci dostupni su na sajtu RRA Jug https://www.rra-jug.rs/konkursi/ras-javni-poziv-za-sprovodjenje-paketa-usluga-za-mlade-i-zene-preduzetnice/, kao i u štampanom obliku u prostorijama RRA Jug.

Za detaljnije informacije možete se obratiti RRA Jug na elektronsku adresu: maja.virijevic@rra-jug.rs ili putem telefona za zakazivanje konsultacija 0605600086 i 018515447.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com