Društvo

Rotarijanci pokrenuli akciju kupovine maski za osnovce

Rotarakt klub „Niš Mediana“ pokrenuo je humanitarnu akciju „Za bezbrižno školovanje“ koja ima za cilj da prikupi zaštitne maske za učenike od prvog do četvrtog razreda iz socijalno ugroženih porodica iz nekoliko niških osnovnih škola.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, kao i odluku da đaci pohađaju nastavu u školama, veoma je važno da se najmlađim učenicima omogući da bezbrižno uče, a za to je potreban veliki broj zaštitnih maski po učeniku, što predstavlja ozbiljan udar na kućni budžet imajući u vidu materijalni status njihovih porodica, ističe se u saopštenju Rotarakt kluba.

“Ideja je da se svakom učeniku iz ciljne grupe podeli pet perivih platnenih maski za višestruku upotrebu ili pakovanje od 50 hirurških maski za jednokratnu upotrebu. Prikupljene maske će biti uručene školama i učenicima nakon 14. septembra 2020. godine, a prikupljanje maski i sredstava traje do 12. septembra 2020. godine”, navodi se u saopštenju.

Pored kompanija, svi ljudi dobre volje mogu da se uključe u ovu humanitarnu akciju i na taj način pomognu našim najmlađim đacima da ne moraju da brinu da li će moći da idu u školu jer nemaju zaštitne maske, napominju u Rotarakt klubu.

Akciju možete da podržite tako što ćete donirati maske ili uplatiti novac na žiro-račun Rotari kluba Niš-Medijana 325-9500700023171-37 koji će biti iskorišćen za kupovinu maski.

“Pozivamo sve građane da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji i daju svoj doprinos za bezbrižno školovanje. Ako želite da donirate maske, možete kontaktirati Rotarakt klub „Niš Mediana“ preko društvenih mreža Facebook i Instagram ili na broj telefona 0642738998.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. More bre ! Izem vam poklon ! Maske ne štite od virusa ! Kupite bezbol palice huliganima !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com