Društvo

Roditelji traže da se povuče odluka kojom se OŠ „Vojislav Ilić Mlađi“ pripaja OŠ „Ivo Andrić“

Roditelji Osnovne škole „Vojislav Ilić Mlađi“ iz Huma ne slažu se sa odlukom, koja je već usvojena na sednici Skupštine grada Niša da se njihova škola pripoji OŠ „Ivo Andrić,   i traže da se ova odluka povuče, rekla je Violeta Tošić ispred Saveta roditelja.

„Smatramo da je Skupština grada Niša ovom odlukom našu školu diskriminisala. Radno telo koje je bilo zaduženo za umrežavanje škola nije sagledala situaciju na terenu na pravi način pa su pojedine škole sa manjim brojem đaka ostale samostalne, a naša nije“, istakla je Tošić.

Roditelji naglašavaju da škola „Vojislav Ilić Mlađi“ ima tradiciju dugu 123 godine. Ovde su se školovale mnoge generacije.

„Mislimo da komisija nije ispoštovala kriterijume koji su propisani i zato tražimo od gradske skupštine da tu odluku povuče. Želimo da budemo ravnopravni, a ne da se osećamo kao građani drugog reda“, naglasila je Violeta Tošić.

Škola u Humu je imala i tri isturena odeljenja, u Gornjem Komrenu, Rujniku, Leskoviku i u 11 odeljenja broji nešto više od 130 dece.

„Uputili smo protesno pismo i peticiju gradonačelniku Niša i predsedniku GO Crveni Krst i očekujemo odgovor u što kraćem roku. Ukoliko se naši zahtevi ne ispune mi ćemo našu decu da dovedemo u školu, bićemo u školskom dvorištu i nećemo dozvoliti da se nastava održi“, kažu roditelji.

Selo Hum je udaljeno 7 kilometara iz Niša i iz tog sela se ljudi ne iseljavaju, čak se pojedine porodice doseljavaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com