Društvo

RHMZ upozorava: Ponovo ledeni talas

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana.

Tokom ove sedmice, u većini mesta očekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom od -10 do -4 °C, lokalno i nižom, a najvišom od -4 do 0 °C.

Od danas do četvrtka, 19. januara, povremeno sneg, u nižim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara, saopštio je RHMZ.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim obolјenjima.

Bolovi u kostima i zglobovima, poremećaj sna i glavobolјa se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i dodatna pažnja u saobraćaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com