Promo vestiRegion

Restoran Župan – Pola veka postojanja

Restoran Župan je restoran sa najdužom tradicijom u Sokobanji. Osnovan je 1968. godine, a danas obeležavaju veliki jubilej, pola veka postojanja.

„Restoran postoji pedeset godina u konitnuitetu. Tri generacije vodile su i razivijale ovaj restoran, deda, otac i sada ja“ rekao je Aleksandar Milojković, vlasnik Župana.

U svojoj dugoj istoriji, bilo je i problema, ali uz posvećenost i ljubav prema poslu uspeli su da ih prebrode ostvare ovaj jubilej.

„Bilo je u početku problema, uglavnom oko zakona o prenosu imovine, ali uspeli smo sve to da sredimo i eto, obeležimo petu deceniju postojanja“ izjavio je Aleksandar.

Povodom pola veka postojanja Župana biće organizovana proslava za preko stotinu gostiju.

„Organizovaćemo koktel žurku za više od stotinu gostiju, saradnika, prijatelja kuće, a na tom koktelu biće im podeljeni pokloni u vidu majica i još nekih simboličnih stvari“ istakao je Aleksandar.

Aleksandar je još dodao da je korz dugu istoriju restoran posetilo nebrojeno mnogo znamenitih ličnosti, političara, glumaca, pisaca, kako iz same Sokobanje, tako i iz čitave Srbije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close