KulturaZabava

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 23. do 29. septembra

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Vilin Grad:

 

ZVEZDANI PSI: TROPSKA AVANTURA

Kada se u tropskim krajevima Atlantskog okeana pojavi misteriozni i opasni vrtložni fenomen, Belka i Strelka, prvi astronauti na povratku iz misije na Saturn, su poslati da istraže ovu čudnu pojavu.

Dok se upuštaju u okeanske dubine, otkrivaju misteriozni NLO koji pokušava da ukrade svu Zemljinu vodu. Uz pomoć svojih dobrih prijatelja, Belka i Strelka još jednom izvršavaju herojsku misiju spašavanja planete i dalekog doma svojih novih vanzemaljskih prijatelja.

TOMA
Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baškao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po  njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

JA SAM FRENK
Najnoviji film Metoda Peveca istražuje tenzije između starih i novih načina rada u nezavisnoj, postkomunističkoj Sloveniji, usredsređene na porodični spor oko nasleđa. Slobodouman, ali emocionalno uznemiren Frenk (Janez Skof), još uvek idealista o sada odbačenoj socijalističkoj ideologiji, vraća se kući da pročita testamentsvog pokojnog oca. Njegov otac je bio lider u tranziciji zemlje ka slobodnom tržištu, ali Frenk sumnja da je novac od nasleđa možda zarađen nezakonitim poslovima. Frenkov brat,kapitalistički nastrojen Brane (Valter Dragan) veruje da ima puno pravo na nasledstvo. U međuvremenu, uspavani ljubavni trougao između dva brata i Braneove supruge Ines (Katarina Cas) ponovo dolazi u prvi plan.

PLAČI, MAČO
Priča prati Majka Majloa, nekadašnju zvezdu rodea, a sada isluženog odgajivača konja koga bivši gazda zove da mu pomogne, ode po njegovog sina u Meksiko, praktično ga kidnapuje od majke alkoholičarke i dovede ga u Teksas. Dok se vraćaju kroz predele ruralnog Meksika i sreću se sa neočekivanim iznenađeniima na putu, Majlo uči mladog saputnika tome šta znači biti dobar čovek, tražeći u tome priliku i za lično iskupljenje.

Repertoar u bioskopu Vilin Grad – od 23. do 29. septembra

Radni dan

Toma

Zvezdani psi

Ainbo

Mali šef – Porodični biznis, sinh.

Mali šef – Porodični biznis, 3D sinh.

Plači, Mačo

Ja sam Frenk

 

– 16:50 18:30 19:30 22:10

– 13:40 15:20

– –

– –

– 16:30

21:10

14:30

Vikend

Toma

Zvezdani psi

Ainbo

Mali šef – Porodični biznis, sinh.

Mali šef – Porodični biznis, 3D sinh.

Plači, Mačo

Ja sam Frenk

 

14:10 16:50 18:30 19:30 22:10

10:40 13:30 15:00

10:10 11:50

– 12:10

– 16:30

21:10

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com