U fokusu

Registarske tablice ubuduće bez slova „Š“, „Č“, „Ć“, „Đ“,“Y“ i „W“

Registarske tablice ubuduće će se izdavati  bez suglasnika Č, Ć, Š, Ž, Đ i slova koja ne pripadaju srpskom pismu  Y i W, dok slovo X ostaje. Istovremeno, ovim promenama tablice će važiti devet, umesto dosadašnjih sedam godina.

Poslednjim izmenama i dopunama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, izbacuju se  slova sa „kvačicama“ koja su vozačima izazivala probleme, naročito kod plaćanja parkiranja.

„Odredbe člana 5, 7, 8 ,9 i 10 Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, kojima je propisano da registarske tablice u slovnom delu registarske oznake sadrže sva slova latiničnog pisma srpskog jezika osim slova Č, Ć, Š, Ž i Đ i latiničnih slova Y i W odnosi se na  registarske tablice koje se izdaju za putnička vozila, teške četvorocikle, trolejbuse, autobuse, teretna vozila, priključna vozila, motokultivatore, traktore i radne mašine, kao i priključna vozila za traktor „ saopštavaju u MUP-u uz napomenu da se odluka o slovnom delu ne odnosi na oznake registarskog područja – grada u kome je registrovano vozilo.

Sadašnje tablice  koje sadrže ova slova, važiće do isteka roka za zamenu tablica koji je utvđen propisom po kome su tablice izdate.

Novi pravilnik objavljen je u Službenom glasniku 21. jula 2017. godine, a njime nije izuzeto  slovo „X“, koje će se i dalje nalaziti na tablicama.

Izmene je pretrpeo i član 29, pa registarske tablice od sada važe devet, umesto dosadašnjih sedam godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com