Društvo

Razgovorom do zdravog života, predavanje o psihoaktivnim supstancama

Cilj  predavanja je bio podizanje svesti kod mladih o zdravom životu i pravilnom ponašanju. Ovog puta učenici Trgovinske škole u Nišu imali su priliku da nešto više saznaju o psihoaktivnim supstancama i njihovom uticaju.

Učenici su aktivno učestvovali u razgovoru na temu marihuane, ekstazija i drugih psihoaktivnih supstanci. Akcenat je stavljen na reakaciju tela, to jest posledice koje ove suspstance izazivaju kod konzumenata.

Đacima je detaljno opisan i put dolaska do novca mladih zavisnika nezakonitim radnjama, poput krađe i iznude.

Učenicima je preporučen film „Rekvijem za snove“, dobili su savete o zdravoj ishrani, ukazano im je na štetnost prekomerne upotrebe kompjutera i mobilnih telefona.

Ovo je bila prilika i da učenici saznaju koji je zadatak Komisije za mlade u najvećoj niškoj opštini i kako njen rad može biti od koristi mladim generacijama.

Predavanje je organizovano u saradnji Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku Gradske opštine Medijana i stručnjacima Savetovališta za mlade, Doma zdravlja u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com