Politika

Raspušten Gradski odbor Ruske stranke u Nišu. Ova partija duguje Gradu 450.000 dinara na ime zakupa

Gradski odbor Ruske stranke u Nišu raspustilo je Predsedništvo stranke na poslednjoj sednici i naložilo disciplinskoj komisiji da iz partije isključi dosadašnjeg predsednika Milana Krstića. Kao razlog predsednik ove partije Slobodan Nikolić između ostalog navodi da u ovom odboru nakon izbora nije održan ni jedan sastanak, a da Grad Niš na ime zakupa prostorija potražuje 450 hiljada dinara.

 

Bivši predsednik GO Niš Milan Krstić, inače odbornik u Skupštini grada i Opštini Medijana, nije održao nijedan sastanak sa članovima gradskog odbora Ruske stranke u Nišu od završetka lokalnih izbora koji su održani 2020. godine, niti je je formirao Opštinske odbore na teritoriji grada Niša, navodi se u saopštenju dostavljenom Niškim Vestima.

U ovoj partiji navode da je Кrstić bio imenovan i za poverenika za formiranje Opštinskih odbora Ruske stranke u Nišavskom okrugu, ali i tu je pokazao indolentnost tako da nije formiran nijedan odbor.

“Кada su prikupljani potpisi za poslednje parlamentarne izbore Кrstić nije te potpise prikupljao od članstva i simpatizera Ruske stranke već je to u njegovo ime radila Srpska napredna stranka kako je sam naveo. To je za rezultat imalo da smo imali dosta potpisa na neodgovarajućem formularu i da je bilo potpisa koji su već dati nekoj drugoj stranci”, piše u saopštenju koje je potpisao predsednik stranke Slobodan Nikolić.

Navedeno je i da je Krstić pred lokalne izbore neposredno pošto je imenovan za predsednika GO izjavio kako je našao svojim dobrim vezama besplatne prostorije za Rusku stranku a koje pripadaju gradu Nišu na Trgu Pavla Stojkovića 10. Na otvaranju prostorija prisustvovao je predsednik stranke, članovi, sveštenici i mediji. Posle otvaranja te prostorije su korišćene samo još nekoliko dana do lokalnih izbora.

“U međuvremenu gradska Uprava grada Niša tuži Rusku stranku i potražuje preko 450.000,00 dinara na ime nekakvog zakupa, iako niko od ovlašćenih zastupnika nije potpisao nikakav ugovor sa Gradskom upravom Niša. Sve vreme Milan Кrstić je držao ključ od pomenutih prostorija, i reklamu na izlogu, tako da se stekao utisak da tu neko i boravi. Više puta je opomenut da taj slučaj reši sa odgovarajućim službama u gradu Nišu, ali je to bilo neuspešno”, istakao je Nikolić.

Zbog svih ovih navoda, Predsedništvo Ruske stranke smatra da se radi o gruboj povredi stranačke discipline  pa je donelo odluku da se suspenduje rad Gradskog odbora u Nišu. Predsedništvo Ruske stranke predlažilo je disciplinskoj komisiji Ruske stranke da se Milan Кrstić isključi iz stranke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Najveći broj Rusa koji živi trenutno u Srbiji su oni koji su pobegli od mobilizacije i ekstremnog siromaštva sami ili sa svojim porodicama. To su prevashodno mladi i visokoobrazovani ljudi kojima se ovde sve smučilo, ponajviše ovdašnja korumpirana vlast i surova diktatura. Njih sigurno nećete privući sa Putinovim slikama, sklanjajte to!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com