Kultura

Rasprodata premijera filma o Duletu Saviću u Nišu

Nakon Beograda i Novog Sada, priča o Duletu Saviću stiže u Niš. Niška premijera dugometražnog dokumentarno-sportskog filma “Dule Savić, a u Londonu muk” producenta Olivera Paunovića i niške City Grupe u režiji Branke Bešević Gajić, zakazana je za 2. februar od 19. 30 sati na velikom platnu bioskopa Cine Grand u Delta Planetu.

Nakon premijere, niškoj publici pokloniće se i protagonista filma, legendarni Dušan Dule Savić, kao i ekipa filma.

Prošlo je već 45 godina od kada je Dušan Dule Savić postigao legendarni gol klubu “Arsenal” u Londonu u 90. minutu i upisao sebe u istoriju “Crvene zvezde” i srpskog fudbala, o čemu delimično pripoveda izmedju ostalog, dokumentarno ostvarenje koje publika sa oduševljenjem očekuje.

Nakon premijere u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, ovaj dokumentarac će se od subote naći na redovnom repertoaru bioskopa Cinegrand, Cineplexx i Vilin Grad.

Nikad viđena slika malog Duleta Savića sa bratom blizancem i Draganom Džajićem

Dušan “Dule” Savić rođen je 1955. u Ubu, gde je počeo da igra u lokalnom klubu “Jedinstvo”. U martu 1972. godine stigao je već na Marakanu kako bi odigrao probnu utakmicu nakon koje je odmah bio uključen u klupski podmladak “Crvene zvezde”. Dve godine kasnije, 1974., postao je prvotimac Crvene zvezde, a za prvi tim crveno-belih nastupao je sve do 1982. godine. Odigrao je 258 zvaničnih utakmica i postigao 149 golova – treći je strelac u istoriji kluba. Osvojio je dve šampionske titule 1977. i 1980. i jedan Kup 1982. godine. Proveo je šest sezona u francuskoj Prvoj ligi (Lil, Kan), a šest meseci igrao je i u španskoj Prvoj ligi za Sporting iz Hihona. U 19. godini debitovao je za tadašnju jugoslovensku reprezentaciju protiv Holandije, kada je postigao gol. Inače za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 12 utakmica i postigao četiri gola. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com