U fokusu

Raspisan poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj seoskog turizma u Srbiji

Ministarstvo turizma i omladine Srbije raspisalo je danas Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava za podsticaj razvoja seoskog turizma, za šta je izdvojeno ukupno 150 miliona dinara, a rok za prijavljivanje ističe 15. aprila.

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalana visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije, a Javni poziv, kao i svi potrebni obrasci i instrukcije za podnošenje zahteva, objavljeni su na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Precizirano je da je Vlada Srbije usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma kojom se po prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara.

Kako je istaknuto, cilj je povećanje turističkog prometa kroz razvoj ruralnog turizma, što će, očekuje se, doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com