DruštvoMerošina

Rančevi puni pribora i dečije predstave za prvake iz Merošine

Rančevi puni pribora i dečije predstave za đake Osnovne škole “Jastrebački partizani” iz Merošine.

Njih 105 iz svih isturenih odeljenja, merošinskih sela, odneli su kući poklon opštine, koja već jedanaesti put organizuje festival za najmlađe na obali Oblačine.

Dečiji pozorišni festival u organizaciji Narodne biblioteke i opštine povodom nove školske godine priređen je na Oblačinskom jezeru.

Brojne predstave i raznovrsni dečiji program upotpunilo je darivanje poklona prvacima za šta su pored predsednika opštine Saša Jovanović i predsednika Skupštine ove opštine Oliver Ilić bile zadužene i njihove zamenice Emilija Petković i Violeta Paunović.

Đacima se za dobrodošlicu obratio i direktor škole “Jastrebački partizani” Boban Radenković, koji je svim đacima poželeo da se prvo “ozbiljno druže” a onda i uče.

“Svi prvaci imaju jeda zadatak od mene a to je da u narednih godinu dana nateraju svoje roditelje da im podare brata ili seku”, rekao je Radenković koji je za taj obavljeni zadatak obećao petice svim prvacima.

Predsedsednik opštine Saša Jovanović, poželeo je novajlijama u školi da marljivo rade i uče.

“Svi vi jeste snaga naše opštine. I u narednom periodu opština će kao i ranije da pomaže koliko može”, rekao je Jovanović

Direktor Narodne biblioteke u Merošini Miloš Milošević podelio je prvacima članske karte biblioteke i pozvao ih na druženje u upravo obnovljenu biblioteku koja danas ima renovirane prostorije a kako najavljuje on u narednom periodu upravo biblioteka biće centar brojnih lepih dešavanja.

“Pozorište sanjalište” je priredilo nekoliko predstava a bili su tu mađioičari Piksi i Zeka, animatori, kao i ekipa Crvenog krsta Merošina kako bi privolela najmlađe ali i njihove roditelje da budu deo ove humane organizacije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com