Obrazovanje

Rančevi na poklon prvacima sa teritorije GO Crveni Krst

Rukovodstvo opštine Crveni Krst podelilo je đacima prvacima rančeve za srećan početak nove školske godine.

Na teritoriji ove opštine nalazi se sedam osnovnih škola, a među njima i OŠ „Vuk Karadžić“.

„Tradicionalno, kao i svakog septembra, upis đaka prvaka i početak školske godine. OŠ “Vuk Karadžić” u Nišu pohađa preko 320 đaka. Ove godine, upisano je 36 đaka prvaka, što je za nekih 10% više nego protekle dve godine. Svi đaci su upisali prvi razred i ovom prilikom bih želeo da se  zahvalim GO Crveni krst koja je tradicionalno svake godine ovde kod nas u poseti. Ovom prilikom  đaci prvaci su dobili rančeve, i hvala svim ljudima dobre volje željnim da pomognu našim učenicima. Predškolaca u ovom trenutku je 18″, izjavio je Milan Mladenović, direktor osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Predsednik opštine Crveni krst, prof. dr Miroslav Milutinović, istakao je da, iako je u školi “Vuk Karadžić” znatno uvećan broj upisanih prvaka u odnosu na prethodnu godinu, sveukupno je manje novih đaka na teritoriji ove gradske opštine.

 

“GO Crveni krst posebnu pažnju posvećuje našim najmlađim sugrađanima. Danas je, kako za nas u rukovodstvu, tako i za školarce, srećan dan, jer naši mladi prvaci polaze u školu”, rekao je prof. dr Milutinović i poželeo školarcima da budu zdravi i veseli, da imaju srećne dane, da slušaju svoje učitelje i učiteljice.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com