Društvo

Radovi u vrtićima “Neven” i “Crvenkapa” još uvek traju. Direktorka moli za strpljenje

Direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić odazvala se na pozive našeg novinara i dodala da uskoro očekuje završetak radova dva vrtića. Ona je zamolila roditelje da budu strpljivi jer deci želi sve najbolje, i ako neko njih razume najbolje to je ona, jer je i sama roditelj.

Roditelji koji su uzdrmani zbog promene vrtića odnosno rekonstrukcije njihovog vrtića nemaju potrebe za brigom, jer je deci dobro, dodaje Mitićeva za Niške Vesti.

“Moram da dodam da i sami roditelji znaju, oni koji su potpisali Ugovor sa nama, da ukoliko dođe do havarije ili hitne intervencije na vrtiću, deca se mogu premestiti u nekom od vrtića koji je slobodan. Razumem roditelje da su vrtići prepuni i da se deca ponekad igraju i u hodniku, ali se svi mi trudimo da vrtići budu što pre završeni.” – kaže direktorka “Pčelice”.

Na pritužbe roditelja da deca povremeno borave i u hodniku direktorka dodaje da su hodnici dezinfikovani i provetreni. Sobe jesu male gde deca borave, ali opet ponavlja da se svi trude da deci bude što bolje. Uglavnom je taj boravak kada ima nekih aktivnosti.

Lista čekanja za dvadesetpet vrtića u Nišu premašuje broj od 2000 mališana.

Vrtić, koji se finansira iz donacije “Novak Đoković” se uskoro privodi kraju i direktorka sa nestrpljenjem čeka da se uskoro usele 100 mališana.

“Vrtić “Zeka” u Medoševcu se uskoro privodi kraju i mi kao jedna velika institucija se jako radujemo da ćemo uskoro primiti nove mališane. Svima je u interesu da vrtići budu gotovi u najskorijem mogućem roku.” – dodaje Mitićeva.

Kako ona navodi, vrtić “Zeka” broji 100 mališana, dok se u “Crvenkapi” radovi privode kraju.

“U Crvenkapi sada sledi generalno čišćenje, radovi se privode kraju. Stigao je i nameštaj, ali, ponavljam, zaista ne znam i ne mogu da preciziram kada će se mališani useliti u ovaj vrtić. Što se tiče vrtića Neven, investitori su tražili produženje roka radova. Ja sam pri obilasku ovog vrtića zamolila da se intezivnije radi, međutim, informacije koje sam dobila jesu da se radi temeljno i postepeno. Ne znam koliko će trajati produžetak radova na ovom vrtiću.” – rekla je Svetlana dodajući da deca iz “Nevena” trenutno borave u vrtiću “Maslačak”.

Na kraju razgovora je još jednom apelovala roditeljima za stpljenje.

“Mi imamo 25 vrtića sa preko 6000 mališana. Poštujemo zakone, nemamo propuste i zaista se radi po planu i programu. Za sada nema nikakvih problema sa roditeljima, niti pritužbi.– zaključuje direktorka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com