Sport

RADNIČKI sutra igra ZA ISTORIJU i Nišlije

Niški Radnički sutra igra utakmicu sezone, fudbaleri sa Čaira u prilici su da izbore finale Kupa Srbije. Meč protiv Partizana koji počinje u 20 sati, izazvao je veliko interesovanje Nišlija koji su voljni da podrže gradski klub na putu do novog istorijskog rekorda.

U revanš meču polufinala Kupa Srbije, fudbaleri iz Beograda pokušaće da sačuvaju prednost od 1:0 iz prve utakmice i tako obezbede učešće u finalu nacionalnog kupa, na taj način ubeleže barem jedan uspeh ove sezone. Fudbaleri Radničkog imaju motiv više, da se prvi put u istoriji niškog kluba plasiraju u finale koje će se 23. maja igrati u Nišu. Drugi finalista se već nazire, a to je Crvena zvezda koja će sutra nešto ranije u Lučanima braniti 4:1, iz prve utakmice, protiv Mladosti.

Foto: Aleksandar Ilić (Petar Grbić, fudbaler)

“Ko bude više želeo finale, taj će doći do njega. Spremni smo i fizički i psihički. Tajni nema, sutra je taj dan koji smo dugo čekali, svima nam je već dugo u mislima ovo polufinale. Igrao sam dosta bitnih utakmica i osvajao titule. Napravila se hemija između igrača, obaramo rekorde i treba do kraja ovo da izguramo”, rekao je fudbaler Petar Grbić.

On dodaje da će teren biti težak za igru jer već tri dana pada kiša ali dodaje to nije alibi.

“Poštujemo ih, odlična su ekipa, ali mi imamo “oružje” da ih oborimo na pleća. Zbog pravila gola u gostima veoma je bitno ne primiti gol, a lično mislim da ko povede 1:0 taj će otići u veliko finale”, rekao je Grbić.

Šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović nije propustio ni današnju priliku na konferenciji za novinare da pohvali još jednom svoje fudbalere.

“Šta god sutra da se desi, igrači Radničkog moraju da znaju jednu stvar, oni će ostati heroji Niša. Nemamo pritisak pred ovaj susret, mnogo je veći pritisak na Partizanu, koji je veliki klub od kojeg se stalno traže trofeji. Rezultat iz prve utakmice je neugodan za nas, ali sa druge strane je nadoknadiv. Ako ima Boga, sutra ćemo izboriti finale, ovaj klub i grad Niš su to zaslužili sbog svega što je urađeno ove sezone, a ako ne uspemo nećemo plakati. Važno je da ostavimo srce na terenu, a u tom slučaju imamo ozbiljnu šansu”, rekao je glavni trener Radničkog.

Lalatović je pozvao navijače da sutra uveče podrže gradski klub i u što većem broju dođu na Čair.

“Želim da atmosfera bude onakva kakva je kada mi igramo na stadionu Partizana. Želim da se igrači Partizana sutra ovde osećaju kao gosti, a ne kao domaćini. Siguran sam da možemo da napravimo još jedan istorijski uspeh, a to ne možemo bez publike. Imamo igrače koji mogu da se suprotstave crno-belima i koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Grbić i Drinčić su osvajali titule sa Partizanom, tu su i Haskić i Todorovski, Pankov je prvak sveta sa Novog Zelanda…“, završio je Lalatović.

Radnički i Partizan će sutra odigrati peti meč u aktuelnoj sezoni. Meraklije su slavile dva puta 3:1 i 1:0, u trećem meču jesenas odigrano je 2:2, dok je Partizan slavio samo jednom i to u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije 1:0.

Karte za sutrašnji meč mogu da se nabave i na dan utakmice od 10 do 20 sati na biletarnici Hale “Čair” i biletarnici na istočnoj tribini stadiona „Čair“.

CENE:
JUG – 300 dinara;
SEVER – 400 dinara;
ZAPAD/ISTOK – 600 dinara;
LOŽA -1500 dinara.
Sezonske ulaznice važe za ovu utakmicu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com