Sport

Radnički remizirao na Banovom brdu

Utakmicu 7. kola Superlige Srbije fudbaleri Radničkog odigrali su nerešeno na Banovom brdu, gde im je rival bio Čukarički. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Domaći tim je bolje otvorio meč na Banovom brdu i u prvih 20 minuta konstantno je pravio probleme Nišlijama, najbolja šansa bila je u 13. minutu preko raspoloženog Birmančevića koji je probio odbranu Radničkog po levom boku, zavrnuo loptu u peterac za Tedića, čiji je udarac sjajnom intervencijom zaustavio golman Ristić.

Inicijativa se Čukaričkom isplatila u 23. minutu. Miladin Stevanović je uputio centaršut sa desne strane, a Stojanović je utrčao u prazan prostor između dvojice štopera Radničkog i udarcem glavom savladao nemoćnog Ristića, za 1:0.

Izabranici Nenada Lalatovića su se po primljenom pogotku oslobodili pristiska i uspeli brzo da izjednače šest minuta kasnije. Desni bek Todorovski poslao je oštar centaršut u šesnaesterac domaćih, gađao je Haskića, a Miladin Stevanović je u nespretno zahvatio loptu u pokušaju da otkloni opasnost ispred svog gola i poslao je u svoju mrežu, za 1:1.

U drugom poluvremenu razigrao se Ovusu, koji je zapretio u 51. minutu. Fudbaler iz Gane je silovito šutirao sa 17 metara, a Ristić je bio dobro postavljen i sprečio najgore za Radnički.

Haskić je dva minuta kasnije pokušao glavom i poslao loptu preko gola, a najbolja šansa na utakmici viđena je u 64. minutu. Čukarički je tada izveo munjevitu kontru preko brzonogog Ovusua, koji je dugo vukao loptu i u pravom trenutku pronašao usamljenog Birmančevića u kaznenom prostoru, a njegov udarac je neverovatnom intervencijom nogama zaustavio sjajni Borivoje Ristić.

Radnički je dugo čekao svoju priliku u ovom delu igre i dočekao je u 78. minutu. Raspoloženi Haskić je posle solo-prodora uposlio Stanisavljevića na 17 metara od gola, a ovaj je u svom stilu otvorio stopalo, gađao same rašlje i promašio za nekoliko centimetara.

Poslednjih deset minuta proteklo je u pritiscima domaćeg sastava. Đorđević je u 84. minutu poslao pravi projektil sa 25 metara, ali je Ristić još jednom paradom krunisao svoju fenomenalnu partiju, dok je pokušaj Mudrinskog u 91. minutu sa 12 metara iz okreta završio pored gola.

U narednom kolu Merkalije će ugostiti Vojvodinu a taj meč je na programu nakon dvonedeljne reprezentativne pauze.


7. kolo Superlige Srbije: FK Čukarički – FK Radnički 1:1 (1:1)

Stadion: Banovo brdo

Gledalaca: 500

Strelci: 1:0 Stojanović (23.min), 1:1 M. Stevanović (29.min) autogol

Sudija: Srđan Jovanović

Žuti kartoni: Bogosavac, Stojanović, Docić (Čukarički), Grbić, Ranđelović, Noma, Stanisaljvević (Radnički).

ČUKARIČKI: N. Stevanović (od 46. Belić), M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Đorđević, Docić, Ovusu, Stojanović, Birmančević (od 74. Kajević), Tedić (od 76. Mudrinski).

RADNIČKI: Ristić, Todorovski, Crnomarković, Pankov, Stanković, Noma, Drinčić, Haskić, Grbić (od 70. Bondarenko), Mrkić (od 60. Ranđelović), Nikodijević (od 33. Stanisavljević).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com