Sport

Radnički doveo prva pojačanja

FK Radnički počeo je nedavno sa pripremama za nove izazove, ali i sa jačanjem igračkog kadra, u kojem nema nekoliko imena iz prethodnog perioda. Na Čair su ovih dana stigli Bulajić, Haskić, Crnomarković i Todorovski.

Zvanično, na Čairu je među prvima paraf na ugovor stavio dvadesetosmogodišnji napadač Nermin Haskić, do nedavno član slovačkog prvoligaša Ružomberoka.

 

Foto: FK Radnički Niš

On je sa svojim doskorašnjim klubom odigrao 4 utakmice u dva kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto ih je Everton u 3. kolu eliminisao. Tokom sezone u Slovačkoj Haskić je postigao sedam golova na 25 mečeva koliko je odigrao.

Pre odlaska u Slovačku nastupao je i za Budućnost iz Banovića, Sarajevo, Voždovac, Košice i Žilinu.


Nakon polusezone u Javoru iz Ivanjice, Đorđe Crnomarković (24) nastavlja karijeru u niškom klubu. Igrač koji pokriva pozicije centralnog i levog beka je karijeru počeo u ekipi Beograd 1929, a potom je nastupao za Šumadiju, Donji Srem, Javor, Olimpiju i Čukarički, pre nego što se ponovo vratio u Ivanjicu.

Radnički je ujedno predstavio i novu garnituru dresova sa kojim će nastupati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao pre više od tri i po decenije kada je, upravo zbog belih dresova, nosio naziv “Real sa Nišave”.


Konkurenciju među stativama, nakon odlaska Bojana Šaranova pojačaće golman pirotskog Radničkog u prošloj sezoni, Ivan Bulajić (23). Još uvek nema zvanične potvrde iz kluba o ostvarenoj saradnji sa Bulajićem, ali on svakodnevno trenira sa ostatkom ekipe na Čairu.

Sa fudbalerima Radničkog takođe trenira i Aleksandar Todorovski, 34-godišnji desni bek koji je do nedavno nosio dres Zaglebja iz Poljske. Igrao je i za Šturm iz Graca, kao i za nekoliko kiparskih klubova i beogradski Radnički i Rad.

Ovih dana znaće se ko će još zadužiti dres superligaša sa Čaira.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com